Nieuw Brink Elan 25 3.0 aan ons serie indirect-gestookt toegevoegd

datum: 15 januari 2024

NIEUW! 

BRINK Elan 25 3.0 

 

Aan de serie Elan luchtverwarmers is de Elan 25 3.0 toegevoegd die, in tegenstelling tot de al bestaande Elan 10/16/25, naast verwarmen ook standaard kan koelen. De Elan 25 3.0 is een indirect gestookte hoog rendement luchtverwarmer met een maximale verwarmingscapaciteit van 25 kW. De Elan 25 3.0 kan, in tegenstelling tot de 2.0-serie luchtverwarmers, naast verwarmen ook standaard koelen. Steeds vaker wordt in nieuwbouwwoningen gekozen voor een duurzame warmtepomp die naast warm water voor verwarming en tapwater ook koud water kan produceren om te kunnen koelen. Door de extra koelmogelijkheid van de Elan 25 3.0 worden de specifieke voordelen van het klimatiseren met lucht, zoals een snelle regeling, in de winter én zomer benut. Met deze nieuwste Brink luchtverwarmer creëer je een comfortabel thuis met de juiste temperatuur in elk seizoen. De Elan 25 3.0 kan verwarmen en koelen en kan ook eenvoudig met de Brink ventilatietoestellen met warmteterugwinning (WTW) gecombineerd worden, zoals een Flair-toestel. Wanneer de Elan 25 3.0 met de Multi zoneregeling wordt gecombineerd wordt voldaan aan de overheidseisen voor temperatuurregeling per verblijfsgebied- of ruimte. Daarnaast wordt ook de ventilatie automatisch geregeld per zone met CO2-sensoren. De Elan 25 3.0 is leverbaar in een Upflow-uitvoering.

Energiezuinig
De Elan is voorzien van een energiezuinige gelijkstroomventilator. Op deze manier biedt het toestel zowel een stille als een energie-efficiënte oplossing.

Technische gegevens Elan 25 3.0:

 • Voedingsspanning         230/50 V/Hz
 • Capaciteit                         22 – 25,3 kW
 • Koelcapaciteit                 8 – 9 kW
 • Afmetingen (LxBxH)    704 x 550 x 1208 mm
 • Gewicht                            72 kg
 • Filterklasse                      G3
 • Luchtverplaatsing          Nominaal 1800 m3/h, Maximaal 2200 m3/h
 • Energieverbruik              350 – 730 Watt

 

De Elan 25 3.0 is een indirect gestookte hoog rendement luchtverwarmer met een maximale verwarmingscapaciteit van 25 kW. De Elan 25 3.0 kan naast verwarmen ook standaard koelen. Steeds vaker wordt in nieuwbouwwoningen gekozen voor een duurzame warmtepomp die naast warm water voor verwarming en tapwater ook koud water kan produceren om te kunnen koelen. Door de extra koelmogelijkheid van de Elan 25 3.0 worden de specifieke voordelen van het klimatiseren met lucht, zoals een snelle regeling, in de winter én zomer benut. Met deze nieuwste Brink luchtverwarmer creëer je een comfortabel thuis met de juiste temperatuur in elk seizoen. De Elan 25 3.0 kan verwarmen en koelen en kan ook eenvoudig met de Brink ventilatie-toestellen met warmteterugwinning (WTW) gecombineerd worden, zoals een Flair-toestel.

Wanneer de Elan 25 3.0 met Multi zoneregeling wordt gecombineerd wordt voldaan aan de overheidseisen voor temperatuurregeling per verblijfsgebied- of ruimte. Daarnaast wordt met de Multi zoneregeling ook de ventilatie automatisch geregeld per zone met CO2-sensoren. De Elan 25 3.0 is beschikbaar in Upflow-uitvoering.

De Elan 25 3.0 is een vloeistofgevoede luchtbehandelingsunit (LBK) die woningen kan koelen of verwarmen. Om
ideale binnenklimaatomstandigheden te garanderen, wordt het ventilatortoerental in verwarmingsmodus automatisch aangepast, afhankelijk van de uitblaastemperatuur. Het ventilatortoerental in de koelmodus is niet variabel. Minimale en Maximale ventilator toerentallen worden ingesteld tijdens In bedrijf stellen.
Het toestel is ontworpen voor huishoudelijk gebruik. Op het bedieningspaneel kunnen diverse instellingen worden gemaakt.

Het toestel is geschikt voor:

 • Verwarming indien voorzien van warm water van bijvoorbeeld een warmtepomp, gasboiler of elektrische boiler.
 • Koeling indien voorzien van koud water van bijvoorbeeld warmtepomp of airconditioningsysteem.
 • Stadsverwarmingssystemen

 

Het toestel kan worden gecombineerd met:

 • Een warmteterugwinningstoestel om de woning van frisse lucht te voorzien.
 • Een meerstandenschakelaar (met filterindicatie)
 • Draadloze afstandsbedieningen
 • Een Multi Room Controller-systeem

 

DOWNLOAD PRODUCT BROCHURE

Voor meer informatie over de Brink Elan 25 3.0 download je hier het leaflet.

 

Brink Multi Room Controller Zoneregeling

De Roomcontroller is, samen met een Elan luchtverwarmer die aangestuurd wordt door een warmtebron, zoals een warmtepomp, cv-ketel, stadsverwarming of andere bronnen om te verwarmen, de basis van de Muti zoneregeling. Met de Multi zoneregeling kan elke zone of verblijfsruimte, zoals woonkamer en slaapkamer, worden voorzien van een kamerthermostaat voor individuele temperatuurregeling en een CO2-sensor voor automatische regeling van de ventilatie. De Multi zoneregeling zorgt ervoor dat er alleen in ruimtes wordt verwarmd en/of geventileerd waar dat nodig is. De Roomcontroller verbindt met Ebus-communicatie alle aangesloten componenten zoals sensoren en zonekleppen. De Roomcontroller wordt geleverd met netadapter.

 

DOWNLOAD PRODUCT BROCHURE

Voor meer informatie over de Brink Elan multi zoneregeling download je hier het leaflet.