Topkoeling

Op adem komen in een koele woning

Modern en comfortabel koelen in combinatie met de Brink Allure en de Brink Elan luchtverwarmer


Een zomer met temperaturen boven de 30 graden is de laatste jaren eerder regel dan uitzondering. Wanneer buiten tropische waarden worden bereikt, is binnenkomen in een koele woning een weldaad.
Gelukkig hebben wij dé oplossing om je ook tijdens hete zomers energiek te voelen en te kunnen genieten van excellente binnenlucht. Want door luchtverwarming te combineren met (top)koeling kan in de woning een aangename koelte worden gecreëerd. Dat is niet alleen comfortabel, maar ook eenvoudig te implementeren en energiezuinig.

Topkoeling t.b.v.de Allure serie, betreft type B-16HR(D), B-25HR(D) EN B-25HR(D)

                                                       

De luchtverwarmers Allure B-16 HR(D), B-25 HR(D) en B-40 HR(D) zijn snel en eenvoudig uit te breiden met topkoeling. Hiervoor is een complete set leverbaar bestaande uit een warmtepomp, koelblok en een montageset. Het voordeel van deze combinatie is dat de regeling van de koelinstallatie bij de Allure al volledig is geïntegreerd. Met één druk op de knop bent u dus van alle gemakken voorzien.
Door de combinatie van luchtverwarming met koeling wordt tijdens warme zomerdagen frisse en koele lucht in de woning gebracht. Luchtverwarmingssystemen met de Brink luchtverwarmers Allure en Elan 25 van Brink Climate Systems zijn snel en eenvoudig uit te breiden met koeling. Hiervoor is een complete set leverbaar met een koelblok, een condensingunit en een montageset. Het voordeel is dat de regeling van de koelinstallatie bij de toestellen volledig is geïntegreerd. Dankzij dit systeem houdt u ook ‘s zomers op uiterst comfortabele wijze het hoofd koel.

Energiezuinig verwarmen

Naast koelen is het mogelijk om ook te verwarmen met de Allure met warmtepomp. Met deze combinatie wordt er steeds op een intelligente manier gekozen voor de meest efficiënte manier van verwarmen. Bij kouder weer kiest de regeling automatisch voor verwarmen via de warmtepomp of verwarmen met de Allure luchtverwarmer. Hierdoor wordt uw woning gedurende het hele jaar zo voordelig mogelijk verwarmd.

Modern en comfortabel ventileren

Een inverter condensingunit met modulerende compressor zorgt onder alle omstandigheden voor de juiste hoeveelheid koeling. Als de omstandigheden het toelaten wordt het koelvermogen teruggebracht
waardoor het energieverbruik afneemt en het geluidsniveau wordt gereduceerd.

Uitgebreide keuze in luchthoeveelheden

Door steeds betere isolatie in nieuwe gebouwen wordt de warmtebehoefte steeds kleiner en neemt de koelbehoefte toe. Met deze gedachte heeft Brink Climate Systems het programma van de Allure toestellen uitgebreid. Het toestel B-16 HR is leverbaar met drie verschillende luchthoeveelheden en een B-25 HR met twee verschillende luchthoeveelheden. Dit heeft als voordeel dat onafhankelijk van de verwarmingscapaciteit voor een groter koelvermogen kan worden gekozen. Op deze manier kan de benodigde koelcapaciteit nog beter worden afgestemd op de installatie en de behoefte van de gebruiker.

Topkoeling t.b.v. de Elan serie, betreft type Elan 10 2.0. Elan 16 2.0 en Elan 25 2.1


De Elan luchtverwarmers zijn snel en eenvoudig uit te breiden met topkoeling. Dit kan met een warmtepompchiller of met een condensingunit. In beide gevallen is de regeling van de topkoeling geïntegreerd in de Elan. U regelt alles zelf met de Brink klokthermostaat.

Warmtepomp-chiller

Bij het toepassen van een warmtepomp-chiller wordt de luchtverwarmer voorzien van een extra koudwaterblok die afhankelijk van een Up- of Downflow-uitvoering op of onder de luchtverwarmer wordt geplaatst. Het koudwaterblok wordt middels geïsoleerde waterleidingen aangesloten op een buiten op te stellen warmtepomp-chiller. Bijkomend voordeel is dat met deze installatie de woning tijdens een gedeelte van het stookseizoen ook kan worden verwarmd. De warmtepompchiller levert hierdoor met een betrekkelijk kleine capaciteit een flinke bijdrage aan een vermindering van het energieverbruik en de CO2 -emissie. De Climate Masterregeling bepaalt wat de beste manier van verwarmen is bij de actuele buitentemperatuur.

Warmtepomp direct expansie (DX) Elan 16 2.0 en Elan 25 2.1

De Elan 16 2.0 en Elan 25 2.1 kunnen ook worden voorzien van een DX-koelsysteem. De luchtverwarmers worden dan voorzien van een DX-koelblok die, afhankelijk van Up- of Downflow-uitvoering, op of onder de luchtverwarmer wordt geplaatst. Door plaatsing van het koelblok is de systeemweerstand bij het nominaal luchtdebiet circa 50 Pa hoger. De buiten op te stellen condensingunit en het koelblok zijn onderling verbonden door een zuig- en vloeistofleiding en een elektrische regeling.

Het systeem in werking

Het speciaal ontworpen koelblok kan eenvoudig op de luchtverwarmer worden aangesloten. Het werkt als volgt. Het koelblok (de verdamper) wordt op de luchtverwarmer geplaatst, terwijl buiten de koelcompressor (de condensor) wordt opgesteld. De binnen- en buitenunit worden door twee leidingen met elkaar verbonden. Zo wordt de warmte die aan de binnenlucht is onttrokken naar buiten afgevoerd. Hierdoor kan de binnentemperatuur enkele graden worden verlaagd en wordt de relatieve vochtigheid op een aangenaam niveau gebracht. De besturing van de speciaal ontwikkelde koelset kunt u regelen met de intelligente Brink kamerthermostaat.
In de warmere periodes kunnen we onze luchtverwarmingstoestellen eenvoudig laten luchtcirculeren zodoende krijgen we een lichte verfrissing van de binnenlucht. Onze luchtbehandelingsystemen kunnen verder worden uitgebreid met een Koelset. Met deze zogenaamde topkoeling kan zomers de binnen-temperatuur enkele graden worden verlaagd. Bovendien brengt dit koelsysteem de relatieve vochtigheid op een comfortabel niveau. Afhankelijk van Uw wensen zijn ook hier enkele varianten leverbaar, uiteenlopend van een eenvoudige topkoeling tot een volledige airconditioninginstallatie.

Milieuvriendelijk en minder geluid

De warmtepomp zorgt onder alle omstandigheden voor de juiste hoeveelheid koeling of warmte. Als de omstandigheden het toelaten, wordt het vermogen teruggebracht. Hiermee vermindert niet alleen het geluidsniveau, maar bespaart u ook energie. Koelen door uitbreiding van het luchtverwarmingssysteem met topkoeling heeft een aantal belangrijke voordelen:

De voordelen op een rij

  • De hele woning wordt met één systeem naar wens gekoeld
  • Alles in één regeling
  • Eenvoudige bediening
  • De lucht wordt via bestaande roosters goed verspreid de ruimte ingeblazen
  • Geluidsarm en geen gevoel van tocht
  • Geen ontsierende airco-unit aan wand of plafond
  • Optimale ontwerp- en inrichtingsvrijheid
  • Geen droge lucht, maar een prettige luchtvochtigheid
  • Verlaagde energielasten