Mag ik de instelling van de roosters zo maar wijzigen?

Inbedrijfstellen en inregelen Brink luchtverwarmingsinstallatie

Bij ingebruikname wordt de gehele installatie door een luchttechnisch installateur in bedrijf gesteld, dat houd in dat alle rooster in elk vertrek op luchthoeveelheid, luchtsnelheid en uitblaastemperatuur met gespecialiseerd meetapparatuur wordt afgesteld  volgens de berekende  luchtwaarden die in de ontwerptekening zijn aangegeven.

In de vloer- en wandroosters zijn afstelkleppen aangebracht die. d.m.v. een instelschroefje naar het verstel rolletje (open/dicht) is aangebracht. (verstelbaar met kleine schroevendraaier) om te zorgen voor voldoende verwarming in de verschillende vertrekken.

Het is belangrijk dat de instelling ongewijzigd blijft. De roosters mogen wel worden schoongemaakt, als de instelling gelijk blijft en dat u ze op dezelfde plaats teruglegt.

Ontregeling kan zorgen voor hoger gasverbruik, indien u vragen hierover heeft neem dan gerust contact met ons op, wij kunnen u hierin adviseren.

Mag ik zomaar roosters dichtzetten?

  • U mag 1/3 van het totaal aan roosters dichtzetten, behalve het vertrek waar de thermostaat hangt, veelal is dat de woonkamer.
  • Heeft u totaal 12 roosters in huis, dan mag u 4 roosters daarvan dichtzetten, bijvoorbeeld een slaapvertrek of vertrek die u weinig gebruikt.

 

Display Elan 10 – 16 – 25 

Het komt nog wel eens voor dat er in display een klein nulletje verschijnt? wat betekent dat, wat moet ik doen?

Wanneer de toelaatbare drukverhoging in het kanalensysteem wordt overschreden ten opzichte van de uitgangspositie (afstelling/inregeling door een deskundige monteur) kan door het dichtzetten van te veel roosters of kleppen of een vervuilt filter, zal de maximale luchtopbrengst in de Elan afnemen tot de oorspronkelijke waarde die bij ingebruikname is ingeregeld.
Wanneer deze regeling actief is, zal dit weergegeven worden door een ‘⁰’ op de bovenste helft van de tweede digit van het display. U kunt dit oplossen door alle roosters open te zetten zoals bij afstelling door monteur is gedaan en de filtermat schoonzuigen of vervangen.
Het duurt veelal een dag voor het nulletje verdwijnt.