Luchtverwarming

Wat is luchtverwarming?

Sommige zaken in het leven wilt u goed voor elkaar hebben. Neem de verwarming en ventilatie van uw woning. Stelt U prijs op gezonde en dus voldoende verse, frisse lucht in uw dagelijkse woonomgeving. Dan is de meest logische keuze luchtverwarming.

Luchtverwarming zorgt voor een constante en aangename luchtcirculatie, behaaglijk warm naar verfrissend koel, door het hele huis op basis van verse en gefilterde lucht. Je ziet het niet, maar merkt het wel. Door de afwezigheid van traditionele radiatoren Heeft u een enorme inrichtingsvrijheid. Een systeem van luchtkanalen en onopvallende roosters zorgt ervoor Dat de binnenkomende lucht naar de ruimten wordt gevoerd. De luchtjes en dempen van keuken, badkamer en toilet worden via de aangebrachte ventilatievoorzieningen naar buiten gebracht. De Voortdurende Luchtverversing (en filtering) houdt de lucht fris en Ongewenste stofdeeltjes blijven buiten de deur. Door de langzaam circulerende lucht is de woning snel op temperatuur, Terwijl het hoge rendement van de luchtverwarmer de stookkosten laag houdt.

De bronafbeelding bekijken
links indirectgestookt Brink Elan 2.0.               rechts directgestookt Brink HR Allure

 

Brink luchtverwarming

Luchtverwarming van Brink, dat is stijlvol en duurzaam verwarmen, ventileren en ook koelen. Je woning is snel op temperatuur, wordt continu voorzien van verse lucht en je hebt een grote inrichtingsvrijheid. Je ziet het niet, maar merkt het wel!

Gezond en energiezuinig

Naast comfortabel is luchtverwarming, als het wordt geïntegreerd met balansventilatie, een gezonde manier van verwarmen. Bovendien is luchtverwarming energiezuinig waardoor je flink bespaart op je energierekening.

Hoe werkt luchtverwarming?

Hoe werkt luchtverwarming eigenlijk? Wat doet het precies? In de animatie leggen we dit aan je uit. klik op onderstaande animatie.

Onopvallende roosters en een eenvoudig kanalensysteem zijn voldoende om de voordelen van luchtverwarming optimaal tot hun recht te laten komen in de hele woning. De slimme regeling warmt vertrekken nagenoeg onmerkbaar op. De werking is storingsvrij en vergt een minimum aan onderhoud.

Nagenoeg onzichtbaar

Onhandige radiatoren, ontsierende  buizen, stofnesten, de nadelen van CV zijn  bekend. Steeds meer bewoners kiezen dan ook voor de stijlvolle eenvoud van luchtverwarming. Het enige wat u ervan  ziet, zijn de onopvallende designroosters in wand of vloer. Een intelligent systeem dat zich volkomen terughoudend opstelt in uw met zorg samengesteld interieur. Bij de inrichting van uw woning heeft u geen last van radiatoren. Ongestoord kunt u spelen met de ruimte en uw meubilair krijgt zo alle aandacht die het verdient. Jarenlang  garandeert luchtverwarming een onzichtbare, geruisloze en behaaglijke warmte. Op elke plek in uw huis, door alle seizoenen heen. Verwarming waarmee u uzelf verwent.
Roosters voor verwarming in z’n mooiste vorm.Uitblaasroosters

Traditioneel worden de toevoerroosters bij de gevel geplaatst (net als de radiatoren bij een CV­installatie). Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Bij de uitstekende luchtdichtheid en thermische kwaliteit van de moderne woningen kan de warmte vaak beter vanuit de kern of binnenwand van de woning worden ingebracht via onopvallende roosters. Er zijn ook situaties waarbij de roosters in het plafond kunnen worden geplaatst. Voor het inblazen van de warme lucht en het afzuigen daarvan zijn verschillende soorten roosters beschikbaar. De standaard roosters zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en kunnen (tegen meerprijs) in elke RAL ­kleur worden aangeboden. Daarnaast zijn er ook fraaie aluminium roosters beschikbaar. Deze zijn afgewerkt in een satijnglanzende, naturelkleurige finish. Kijk eens in onze shop voor prijzen en info. naar shop

Een modern systeem voor moderne woningen, maar ook voor uw bestaande authentieke woning is dit bijna onzichtbare systeem toepasbaar.

Onopvallende roosters en een eenvoudig kanalensysteem zijn voldoende om de voordelen van luchtverwarming optimaal tot hun recht te laten komen in de hele woning. De slimme regeling warmt vertrekken nagenoeg onmerkbaar op. De werking is storingsvrij en vergt een minimum aan onderhoud.Filterwerking

Het standaard filter haalt 95% en het optionele fijnstoffilter haalt zelfs 99% van de stofdeeltjes uit de lucht. Ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen. Het filter laat zich gemakkelijk reinigen.
Lucht bevat stof. Een natuurlijk feit. Maar het slimme, standaard filtersysteem van Brink verwijdert voor u maar liefst 95% van de stof uit de lucht. Niet even, maar continu. Dat draagt natuurlijk flink bij aan uw wooncomfort en gezondheid. En gemak dient de mens, want het filter bereikt u probleemloos vanaf de voorzijde.

Comfortabel / gezond

Het is terecht dat mensen veel aandacht besteden aan hun gezondheid en dat van hun gezin. In een woning is nu eenmaal altijd stof aanwezig. Dit wordt veroorzaakt door activiteiten van mens en dier. Dit stof gaat op lastig schoon te maken plaatsen zitten en heeft hierdoor een negatieve invloed op de kwaliteit van de binnenlucht. Vooral mensen met luchtwegproblemen ondervinden veel hinder van stof. Het luchtverwarmingssysteem van Brink is voorzien van een filter waarmee 95% van de stof uit de lucht wordt gefilterd. Een schoon en gezond gevoel!

Fijnstoffilter

Voor mensen met gevoelige luchtwegen is ook het filteren van de allerkleinste stofdeeltjes een letterlijke opluchting. Hiervoor is een elektronisch fijnstoffilter beschikbaar. Deze verwijdert vrijwel alle vervuiling (99%) uit de lucht zoals pollen, stuifmeel, schimmels, tabaksrook en kiemen.Elektrostatisch principe

De werking van het elektronisch fijnstoffilter voor de luchtverwarmer is gebaseerd op het elektrostatische principe. In een aluminium cassette bevindt zich glasvezeldoek dat onder spanning wordt gebracht. Doordat het doek is geladen, verandert het in een ‘fijnfilter’ en worden zelfs microscopisch fijne stofdeeltjes aangetrokken. Het elektronisch luchtfilter heeft een zeer laag stroomverbruik (2 Watt) en een veilige voeding van 24 Volt.

Een goede combinatie

Luchtverwarming, koeling en ventilatie zijn aparte systemen, die heel goed gecombineerd kunnen worden. Dat scheelt aanzienlijk in uw energiekosten. Via een uitgekiend systeem van warmteterugwinning neemt de verse lucht de temperatuur over van de lucht die uw woning verlaat. voor meer informatie neem contact met onze specialist op.

 

Aluminium vloerroosters in tegelvloer

Aluminium vloerroosters in houten vloer

 

Met onze luchtverwarmers “Kun je alle kanten op”

ALLURE
ELAN
ELAN 4
  direct of indirect direct indirect indirect
  verwarmen ja ja ja
  energiedrager gas water* water*
  zoneregeling  beide mogelijkdoor uitbreiding stapelbare units
  upflow/downflow beide mogelijk** beide mogelijk zijwaarts
  koelen met topkoeling** met topkoeling met koud water (tot max. 16°C)
  ventileren optioneel met balansventilatie (Flair of Renovent) optioneel met balansventilatie (Flair of Renovent) optioneel met balansventilatie (Flair of Renovent)
  buitenlucht aansluiting ja
  CO2 sturing optioneel, met sensoren optioneel, met sensoren
  capaciteit (kW) 10, 16, 25, 40 10, 16 en 25 4
  te combineren met: (top)koeling, warmte-pomp-chiller, balansventilatie met WTW (top)koeling, warmte-pomp-chiller, balansventilatie met WTW (top)koeling, warmte-pomp-
chiller, balansventilatie met WTW
  warm tapwatervoorziening optioneel optioneel
* van Brink HRE CV-ketel, stadsverwarming of warmtepomp
 **m.u.v. Allure B-10 HR