Is het nodig om de luchtkanalen te laten reinigen?

Retour luchtkanalen reinigen eens per 7 à 8 jaar

Ook de luchtkanalen van uw luchtverwarmings-installatie dienen professioneel gereinigd worden om schimmels en bacteriën tegen te gaan.

Voor het reinigen van de kanalen volgen wij het advies uit de ISSO62. De lucht die aan uw woning wordt toegevoerd, wordt steeds gefilterd. Door de toevoerkanalen gaat uitsluitend droge en gefilterde lucht. Deze kanalen vervuilen nauwelijks.

  • Wij adviseren deze toevoerkanalen elke acht jaar te laten reinigen. 
  • Aftakkingen en roosters kunnen het beste elke vier jaar worden gereinigd.

 

Het is voor de luchtzuiverheid in uw woning verstandig de retourkanalen* na acht jaar te laten reinigen!

*retourkanalen zijn luchtkanalen die vanaf het retourrooster naar de luchtverwarmer is aangebracht.

Niet alle woningen hebben een retourkanaal, indien uw luchtverwarmer op een verdieping staat, wordt de retourlucht veelal via retourrooster in de wand(en) retour gezogen.

Maak wel regelmatig deze retourroosters schoon voor voldoende doorstroming!

EconVice adviseert u contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf op dit gebied, u kunt hiervoor terecht  bij reinigingsbedrijf “de Ventilatiemeester”.

Kijkt u een op de website van www.deventilatiemeester.nl

      

Reinigen Luchtkanalen (Luchtverwarming)

U wilt uw luchtkanalen in uw woning laten controleren of laten schoonmaken dan kunt u terecht bij “De Ventilatiemeester in Meppel”.

De Ventilatiemeester is een landelijk opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in het reinigen van ventilatiekanalen in huizen, kantoren en overheidsinstellingen. Met  jarenlange ervaring en expertise, zijn zij de ideale partner als het gaat om het inspecteren, reinigen en onderhouden van ventilatiesystemen en luchtkanalen. Niet alleen voor woningbouwcorporaties, maar ook voor bouwbedrijven, installatiebedrijven, scholen, Verenigingen van Eigenaren en andere instanties.
Bel of mail De Ventilatiemeester voor een vrijblijvende afspraak of offerte. Zij staan graag voor u klaar!
De Ventilatiemeester is een VCA gecertificeerd bedrijf. Kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu staan bij hen hoog in het vaandel.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

contact

De Ventilatiemeester
Archimedes 4a
7942 DA  MEPPEL

Telefoon: 0522 – 46 53 02
www.deventilatiemeester.nl
info@deventilatiemeester.nl