Brink HRE combiketel

BRINK HRE kombi kompakt HR-toestel

                      

 

Samenwerking Brink – Intergas

I.s.m. de fabrikant Intergas heeft Brink Climate Systems nu onder eigen naam de welbekende HRE CV-ketel in zijn leveringsprogramma toegevoegd.
 
Combinatie
De Brink Kombi Kompakt HRE vertegenwoordigt een nieuwe generatie HR-ketels. Het is de combiketel die echt alles combineert. Gecombineert met de Brink Indirekt gestookte luchtverwarmer zijn zij samen een perfect koppel! De HRE en de Elan een hoogwaardige combinatie voor nu en de toekomst.

Zeer energiezuinige warmwater voorziening in comfortklasse CW-3, CW-4 en CW-5 met een jaar-taprendement tot maar liefst 85%. In deze compacte cv-ketel bevindt zich de nieuwe technologie die ‘dubbel HR’ wordt genoemd. Dankzij deze technologie combineert de Brink HRE cv-ketel hoog rendement op tapwater met hoog rendement op verwarming.

Dankzij de zuinige werking van de Brink HRE cv-ketel draagt u ook bij aan de zorg voor het milieu. Door het gebruiksrendement tot maar liefst 107% voor verwarming en 95,8% voor warm water wordt het eenvoudiger om te voldoen aan de strenge eisen van de EPN (energieprestatienorm). Tevens is het toestel onderhoudsvriendelijk. Alle onderdelen van de cv-ketel zijn eenvoudig via de voorzijde te bereiken.

Van een cv-ketel verwacht u behaaglijke warmte in uw woning en alle gewenste hoeveelheden warmwater in uw badkamer en keuken. De Brink HRE zorgt daar als geen ander voor. Welk type in uw situatie de beste keuze is, hangt af van uw warmtebehoefte en het gewenste warm-watercomfort.
Dankzij het brede aanbod – u kunt kiezen uit CW3, CW4 en CW5 toestellen – weet u zeker dat Brink ook voor ú de perfecte HRE-ketel heeft.

De Brink HRE is voorzien van een traploos modulerende regeling, die ervoor zorgt dat het vermogen van de ketel automatisch wordt aangepast aan de warmtebehoefte.
Bovendien is het toestel voorzien van een zelflerende ECO-comfort-schakelaar die de warmhoudfunctie van de warmwatervoorziening
automatisch in- of uitschakelt. Handig als u ‘s nachts of bij langdurige afwezigheid geen warmwater nodig heeft. De Intergas Kombi Kompakt HRE werkt zowel op een aan/uit thermostaat als op een thermostaat op basis van open-therm protocol

Alle onderdelen van de Brink HRE zijn eenvoudig te bereiken. Bovendien is de mantel van de voorzijde te demonteren, zodat het toestel probleemloos in een keukenkastje kan worden geplaatst. Het onderhoud aan een HR-ketel was nog nooit zo eenvoudig

 

Royaal in warmte & warmwater

Van een cv-ketel verwacht u behaaglijke warmte in uw woning en alle gewenste hoeveelheden warmwater in uw badkamer en keuken. De Brink/Intergas Kombi Kompakt HRE zorgt daar als geen ander voor. Welk type in uw situatie de beste keuze is, hangt af van uw warmtebehoefte en het gewenste warmwatercomfort. Dankzij het brede aanbod – u kunt kiezen uit CW3, CW4 en CW5 toestellen – weet u zeker dat Intergas ook voor ú de ­perfecte HRE-ketel heeft.

Dubbel hoog rendement

De Brink HRE is de enige HR-ketel met hoog rendement op verwarming en een uniek hoog rendement op warmwater. Oftewel: dubbel HR.
Het geheim daarvan schuilt in de unieke gepatenteerde dubbele twee-in-één warmtewisselaar, die zorgt voor minimalisatie van warmteverlies en een optimale warmteoverdracht. Het cv-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar, zodat de rookgassen maximaal afkoelen en de condensatiewarmte optimaal wordt benut. Het ongekend hoge rendement van de Brink HRE-ketel verzekert u van een zuinige werking, jaar na jaar. van een zuinige werking, jaar na jaar.

Comfort Touch App

De handige app om uw cv-ketel te beheren

Comfort Touch, de app waarmee u zelf uw comfort regelt waar u ook bent. Zo kunt u van afstand bekijken hoe warm het thuis is en kunt u op afstand de temperatuur aanpassen. Daarnaast geeft de app direct inzicht in de prestaties van uw CV-toestel en staat u, indien gewenst, in direct contact met uw installateur. Ook biedt de Comfort Touch app u de mogelijkheid om een weekprogramma in te stellen, evenals een vakantiemodus. De Comfort Touch app is verkrijgbaar in de App Store en in Google Play

Ideaal in combinatie met de Comfort Touch thermostaat

De Brink/Intergas Comfort Touch is een thermostaat met ongekend gebruikersgemak in een verbluffend compact en modern design. Door gebruik te maken van een touchscreen is de bediening intuïtief, eenvoudig en simpel. De compacte afmetingen en het moderne design zorgen ervoor dat de thermostaat probleemloos in elk interieur past. De Comfort Touch thermostaat werkt alleen met Intergas CV-ketels die Smart Power ondersteunen, dit zijn toestellen vanaf bouwjaar 2017.

Keuze in Zwart of wit

De Comfort Touch thermostaat kan eenvoudig worden geïnstalleerd en is zowel verkrijgbaar in een zwarte als witte uitvoering. Door zijn compacte afmetingen, de thermostaat is slechts 13 mm dik, en het moderne design gaat de thermostaat als interieurelement volledig op in zijn omgeving.

De Comfort Touch thermostaat werkt alleen met Brink/Intergas CV-ketels die Smart Power ondersteunen, dit zijn toestellen vanaf bouwjaar 2017. De Comfort Touch thermostaat is verkrijgbaar via een installateur bij u in de buurt.

Open Therm thermostaat

De Brink/Intergas Comfort Touch is een modulerende kamerthermostaat waarbij gebruik wordt gemaakt van het Open Therm protocol om het vermogen van de CV-ketel automatisch aan de gewenste warmtebehoefte aan te passen. Een zuinige werking van het toestel wordt hierdoor blijvend gegarandeerd. De Intergas Comfort Touch toont de huidige kamertemperatuur. De gewenste temperatuur is met een eenvoudige ‘touch’ gemakkelijk te verhogen of te verlagen. U wilt helemaal geen temperatuur op het display zien? Geen probleem, één simpele wijziging en het display toont alleen de warmtevraag.

In alle opzichten verantwoord

‘Dankzij de zuinige werking van de Brink HRE draagt u ook bij aan de zorg voor het milieu. Door het jaartaprendement tot maar liefst 95,8% wordt het eenvoudiger om te voldoen aan de strenge eisen van de EPN (voor nieuwbouw) of EPBD (voor bestaande bouw). Bovendien voldoen alle Brink HRE-ketels aan de hoogste Gaskeurclassificatie voor verwarming (HR 107), warmwater (HRww) en het Gaskeurmilieulabel ‘Schonere verbranding’.

Betrouwbare techniek & bedrijfszekere werking

De warmtewisselaar vormt het hart van iedere HR-ketel. Daarom heeft Brink in de loop der jaren juist aan dit onderdeel zoveel aandacht besteed. Met als resultaat: een voorsprong in techniek.

Ruim 10 jaar beproefde techniek

De dubbele twee-in-één warmtewisselaar van de Brink HR-ketel is de afgelopen jaren uiterst betrouwbaar gebleken.
Brink onderstreept deze betrouwbaarheid met een garantie van maar liefst 15 jaar op ditcruciale onderdeel. Door de gescheiden koperen circuits voor cv- en warmwater is de Brink HRE de enige HR-ketel zonder driewegklep. Hiermee is een grote bron van storingen verdwenen.

Een HRE-ketel moet naadloos aansluiten op de warmtebehoefte van uw woning en de beschikbare ruimte. En niet te vergeten: uw wensen met betrekking tot warmwatercomfort. Zelfs de kleinste uitvoering (HRE 24/18) kan gemakkelijk een gemiddelde woning verwarmen en levert ruime hoeveelheden warmwater.

In samenwerking met de Brink Elan is dit de perfecte keuze.

 

Technische gegevens

Brink HRE 36/30 CW-5
Nom. vermogen 80-60 °C kW 26,30
Nom. belasting onderwaarde kW 7,20 – 27,30
Nom. belasting bovenwaarde kW 8,00 – 30,30
Min. werkdruk bar 0,50
Gaskeur HR
Gaskeur NZ
CW label 5
Max. gasvoordruk mbar 30
Min. gasvoordruk mbar 20
Nom. vermogen tapwater kW 31,50
Nom. belasting onderwaarde tapwater kW 7,20 – 32,70
Nom. belasting bovenwaarde tapwater kW 8,00 – 36,30
Warmtapwatercapaciteit bij 60 °C l/min 9
Warmtapwatercapaciteit bij 40 °C l/min 15
Tapdrempel l/min 1,50
Voedingsspanning V 230
Gewicht kg 35
Hoogte mm 710
Breedte mm 450
Diepte mm 240
Capaciteitsprofiel XL
Energie-efficiëntieklasse ruimteverwarming A
Energie-efficiëntieklasse waterverwarming A

 

Voorkom vorstschade

 •  Zorg ervoor dat tijdens uw afwezigheid gedurende een vorstperiode de verwarmingsinstallatie in werking blijft.
 • De meeste huizen met een luchtverwarmer en/of cv-ketel, kunnen prima 5 graden omlaag ’s nachts.
 • De rijksoverheid adviseert een nachttemperatuur van 15 graden.

 

 • HRE 24/18

  • 17,80 kW
 • HRE 28/24

  • 22,80 kW
 • HRE 36/30

  • 26,30 kW
 • HRE 36/48

  • 40,90 kW

 

DOWNLOAD PRODUCT BROCHURE

Voor meer informatie over de Brink HRE Kombi kompakt download je hier het leaflet.