Air 70

Gezonde lucht in de ruimtes die u kiest met de compacte Air 70

 

Air-70

Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over het decentraal ventileren van je woning en decentrale balansventilatie oplossingen.
Een compacte, decentrale ventilatie unit die geluid buitenhoudt en de ruimte voorziet van gezonde ventilatielucht. Gezonde lucht is essentieel is voor een goede gezondheid en een energiek leven. Ventileren is daarom van groot belang.
De Air 70 heeft een ingebouwde warmtewisselaar en zorgt ervoor dat binnenkomende lucht eerst wordt opgewarmd. Zo gaat er geen energie verloren en kun je moeiteloos besparen op de stookkosten.
De Air 70 is de oplossing waarmee ventilatie met warmteterugwinning kan worden gecombineerd in één compact toestel. Het is een stil decentraal ventilatietoestel, dat kan worden geplaatst in de buitenmuur van de leefruimte waar het nodig is. De toe- en afvoer van de ventilatielucht gaat rechtstreeks door de gevel.

 • Er hoeft dus geen systeem van luchtkanalen in het huis aanwezig te zijn.
 • Hierdoor is de Air 70 vooral goed inzetbaar voor het ventileren van op zichzelf staande ruimten, zoals een slaapkamer of de woon- leefkamer.
 • Het toestel is volledig in de buitenmuur in te bouwen en is door zijn eigenschappen zeer geschikt voor renovatietoepassingen, aanbouw, verbouw of compacte nieuwbouwwoningen  of appartementen.
 • De WTW-unit zorgt ervoor dat tot 92% van de energie wordt hergebruikt.
 • De warmtewisselaar zet de koude lucht van buiten om in gefilterde, verwarmde lucht.

Ventileren met uw ramen dicht

Wil je ventilatie in huis aanbrengen? Dan kun je kiezen uit centrale of decentrale ventilatie. Bij decentraal ventileren wordt  in elke ruimte een aparte ventilatie-unit geplaatst. Het grootste voordeel van deze vorm van ventilatie is dat er geen luchtkanalensysteem nodig is, waardoor de installatie eenvoudig en snel gerealiseerd kan worden.

Decentrale ventilatie, hierbij is geen kanalenstelsel benodigd

Decentrale ventilatie is bij uitstek geschikt in compacte nieuwbouwwoningen en bij renovatie. Ook bij uitbreiding van bestaande woningen kan een aanbouw of losstaand bijgebouw eenvoudig worden voorzien van eigen ventilatie-units. Met decentrale ventilatie heb je de mogelijkheid om afzonderlijke ruimtes van ventilatie te voorzien, zonder dat een woning over een luchtkanalen stelsel hoeft te beschikken, dit in tegenstelling tot de meeste centrale oplossingen.

Hoe werkt “Decentrale ventilatie”?

Bij het toepassen van decentrale balansventilatie wordt een ruimte apart van andere ruimtes in huis geventileerd. Een decentrale unit regelt de aanvoer van verse en afvoer van vervuilde lucht. Daar bij is de hoeveelheid afgevoerde en binnenkomende lucht is altijd in balans.  Decentrale ventilatie units werken zonder luchtkanalen stelsel en zijn daardoor ideaal voor toepassing in bestaande bouw. Het is namelijk niet nodig om extra ventilatiekanalen aan te leggen, één doorvoerpunt in de muur naar buiten is voldoende.

Decentrale ventilatie met WTW, Profiteer van de WTW in de winter en in de zomer!

Wist je dat decentrale ventilatie met warmteterugwinning (WTW) ideaal is in de koude wintermaanden? Via de ingebouwde warmtewisselaar wordt  verse, binnenkomende lucht eerst opgewarmd met de warmte uit de verbruikte uitgaande lucht. Op deze manier wordt de lucht die je huis binnenkomt ‘gratis’  voorverwarmd tot ongeveer °C 18 graden. Zo zorgt een decentrale wtw-unit ervoor dat er geen warmte verloren gaat in huis.
Ook in de zomermaanden kun je profiteren van decentrale ventilatie met wtw. De ventilatietoestellen maken dan namelijk gebruik van de koele nachtlucht. Er stroomt verse en koele lucht de woning binnen zonder dat je een raam open hoeft te zetten. Op deze manier houd je ook nog eens de muggen buiten. Decentrale ventilatie met koeling is dé perfecte oplossing voor een aangenaam koel huis op warmere dagen.

De Air 70, compact, stil en energiezuinig

Brink decentrale ventilatie oplossingen zijn compact, energiezuinig en stil. De Air 70 maakt ventilatie mogelijk in gebieden waar het openzetten van ramen niet gewenst is door geluidsoverlast. Is er (ook) sprake van stankoverlast? Dan kan de Sonair worden voorzien van een speciaal koolstoffilter, dat ook geuren tegenhoudt.

Design

De compacte toestelkap aan de binnenzijde van de muur is strak, onopvallend vormgegeven. De Air 70 is door uzelf volgens instructie in elke gewenste kleur te schilderen. Zo past de Air 70 onopvallend in uw interieur. Voor de buitengevel is er keuze uit roosters in verschillende kleuren.

Decentrale ventilatie

De Air 70 is een decentraal ventilatietoestel met warmteterugwinning (WTW). Het toestel is eenvoudig in te bouwen in een buitenmuur. De toe- en afvoer van de ventilatielucht gaat rechtstreeks door de gevel, daarvoor is geen kanalensysteem nodig.

Stil en energiezuinig

Dankzij de geavanceerde technologie is de Air 70 een heel stil decentraal ventilatietoestel. Daarnaast is het toestel heel energiezuinig. Via de ingebouwde ronde warmtewisselaar wordt de verse lucht die naar binnen wordt geblazen opgewarmd door de gebruikte en warme lucht die uit de ruimte wordt gezogen. Zo is er nauwelijks warmteverlies en toch altijd voldoende ventilatie.

Klein formaat, groot vermogen

De Air 70 is een compact decentraal ventilatietoestel. De ventilatiecapaciteit is groot: maximaal 70 m3/h, terwijl de diameter van het kanaal in de buitenmuur toch maar heel klein is (Ø 250 mm). Bovendien voldoet het toestel volledig aan de Europese regelgeving (EN 13141-8).

Uitgevoerd met 100%-bypass

’s Zomers maakt het toestel gebruik van de koelere nachtlucht. Hiervoor hoeft geen raam open, de 100%-bypass wordt automatisch geactiveerd. Zo is het in huis aangenamer en blijft geluid, maar ook ongedierte buiten.

Installatie

De Air 70 kan worden gemonteerd op elke gewenste hoogte (rekening houdend met de minimale afstand tot muur en plafond). Voor een optimaal comfort is ons advies het toestel hoog te plaatsen. Tevens is het toestel door u in iedere gewenste kleur te schilderen.

Voor welke ruimtes is een “Decentraal” ventilatiesysteem geschikt?

In principe kan in elke ruimte in huis een lokale ventilatie-unit geplaatst worden. Met name de woonkamer en slaapkamer zijn ruimtes waar we dagelijks veel tijd doorbrengen, waardoor plaatsing van een decentrale ventilatieoplossing gewenst is.

In de woonkamer

Wanneer je in een drukke omgeving woont, waar veel geluid van buiten komt, kan dit de rust in je woonkamer gemakkelijk verstoren. Het kan je er zelfs van weerhouden om een raam open te zetten, want dan heb je immers nog meer last van omgevingsgeluiden. Voor dit soort situaties biedt Brink decentrale ventilatiesystemen die zijn voorzien van geluidswerende materialen. Deze compacte decentrale ventilatie-units houden geluid van buiten tegen.
Zo geniet je optimaal van een gezond én rustig binnenklimaat.

In de slaapkamer

Gemiddeld breng je tussen de 6-10 uur per nacht door in de slaapkamer. Wanneer je de slaapkamer onvoldoende ventileert, is de kans groot dat je ‘s ochtends opstaat met klachten als hoofdpijn en vermoeidheid.
Veel mensen slapen namelijk met de ramen dicht waardoor er ’s nachts weinig tot geen verse lucht de slaapkamer binnenkomt. Dit heeft een negatieve invloed op de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid in de ruimte.
Een decentraal ventilatiesysteem zorgt op elk moment van de dag én nacht voor gezonde ventilatielucht, zodat jij altijd uitgerust wakker wordt.

Waarom zou je kiezen voor een Air 70 “Decentraal” ventilatiesysteem?

Hier vind je alle voordelen van de Air 70 decentrale ventilatie op een rijtje:

 • Heel lage geluidsbelasting
 • Eenvoudige bediening
 • Gekeurd volgens Europese regelgeving EN13141-8
 • Altijd schone lucht door de juiste filtering
 • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie
 • 100%-bypass
 • Rendement tot 92%
 • Zeer energiezuinig
 • Eenvoudig in te bouwen

 

Instructie video en montage Air 70

DOWNLOAD AIR 70LEAFLET

Voor uitgebreide informatie over de Brink Air70 download je hier het leaflet.