Luchtverwarmer Allure en Elan uitvoeren met een elektronisch filter

Geen vuiltje in de lucht met het filtersysteem van Brink Climate Systems

MOMENTEEL NIET VERKRIJGBAAR I.V.M. NIEUWE ONTWIKKELINGEN

De ontwerpers van verwarming, koeling- en luchtfiltratiesystemen zijn, evenals bewoners en eigenaren, bezig met het bewaken van een goed binnenmilieu. Door de steeds stijgende energiekosten moet zoveel mogelijk binnenlucht opnieuw worden gebruikt.
Beschikbaar voor de serie luchtverwarmers :
Allure B-10 HRD – B-16 HR(D) – B25 HR(D) – B-40 HR(D) – Elan 10 2.0 – Elan 16 2.0 – Elan 25 2.1. – Elan 25 3.0

Een elektrostatisch filter haalt op basis van het ionisatie-principe (fijn)stof en andere schadelijke deeltjes zoals tabaksrook, bacteriën, schimmels, pollen, huisstofmijt, virussen en micro-organismen uit de lucht. De luchtreiniger verwijdert de vervuiling tot de kleinste deeltjes.

Brink elektronische filtercassette voor toepassing in de Brink Allure en Brink Elan serie.

Kwaliteit van binnenlucht

Onder het binnenmilieu van een gebouw verstaan we alle fysische, chemische en biologische factoren die relevant kunnen zijn voor de gezondheid, inclusief het welbevinden van de gebruikers van dat gebouw.
Veel aspecten van het binnenmilieu worden beïnvloed door ventilatie en ventilatievoorzieningen. Dit geldt onder andere voor het thermische klimaat (warmte/kou/tocht), voor geluid en voor de kwaliteit van de binnenlucht.

Wat men inademt (en ruikt) kan een positieve of negatieve invloed hebben op de leef-kwaliteit, zowel binnen- als buitenshuis. Luchtvervuiling kan variëren van zichtbare tot microscopisch fijne deeltjes. Tot het fijnste stof behoren de deeltjes die ruiken, irriteren of zelfs giftig zijn.

Voor wie geschikt

Een elektrostatisch filter helpt goed voor mensen met snelle irritatie aan de luchtwegen (astma, hooikoorts, enz). en filtert niet alleen allergenen uit de lucht, maar verwijdert ook effectief fijnstof afkomstig van houtkachels en rook, waardoor een uitzonderlijk schone, bijna steriele omgeving ontstaat. Deze zuivere lucht verhoogt uw welzijn aanzienlijk en verlicht uw gezondheidsklachten.

Elektronisch filter

Voor de Brink luchtverwarmer serie Allure en Elan zijn voor diverse type verwarmer elektronische luchtfilters beschikbaar die speciaal voor deze types zijn ontwikkeld.
Voor de Allure en Elan is als optie een hoogwaardig fijnstoffilter (elektronisch filter) beschikbaar. Ideaal voor fijnstof-belaste gebieden zoals bij wegen en/of luchthavens. Ook mensen met gevoelige luchtwegen hebben profijt van deze fijnstoffilters. Dit filter past alleen in de daarvoor bedoelde filtercassette inclusief aansluitset.

De werking van het elektronisch fijnstoffilter voor de luchtverwarmers  Brink Allure B-10 HRD – B-16 HR(D) – B25 HR(D) – B-40 HR(D) – Elan 10 2.0 – Elan 16 2.0 – Elan 25 2.1. is gebaseerd op het elektrostatische principe. In een aluminium cassette bevindt zich glasvezeldoek dat onder spanning wordt gebracht. Doordat het doek is geladen, verandert het in een hoogrendement ‘fijnfilter’ en worden zelfs microscopisch fijne stofdeeltjes aangetrokken. Het elektronisch luchtfilter heeft een zeer laag stroomverbruik (2 Watt) en een veilige voeding van  24 Volt.

 

Wilt u meer weten over deze toepassing neem dan contact met ons op.

DOWNLOAD PRODUCT BROCHURE
Voor meer informatie over elektronisch filter download je hier het leaflet.