Indirect gestookt

Indirect gestookte Brink luchtverwarmers  “Elan serie”

Elan 4, 10 2.0, 16 2.0 en 25 2.1

Voor een gelijkmatige, comfortabele temperatuur

Elan 4

Verwarmen

De Elan 4 is een indirect gestookte luchtverwarmer die wordt toegepast als water de energiedrager is (Brink cv-ketel, stadsverwarming of warmtepomp). Het toestel is beschikbaar in een linker- en een rechteruitvoering met een verwarmingscapaciteit van nominaal 2,6 kW bij een watertraject 45/35. Door toepassing van twee of meer Elan 4 luchtverwarmers kan de temperatuur in twee of meer zones onafhankelijk van elkaar worden geregeld. De toestellen zijn eenvoudig stapelbaar.

Koelen

Standaard is de Elan 4 geschikt om te koelen, mits koud water beschikbaar is. De maximale koelcapaciteit is zowel afhankelijk van de heersende binnen- en buitentemperatuur als van de luchtvochtigheid binnen en buiten.

Energiezuinig

De Elan 4 is voorzien van een energiezuinige gelijkstroomventilator. Op deze manier biedt het toestel zowel een
stille als een energie-efficiënte oplossing.

Renovent Excellent

De Elan 4 is eenvoudig uit te breiden met een Renovent Excellent 300 of 400. De Renovent wordt dan bovenop de Elan 4 geplaatst. Op deze manier is het systeem voor verwarmen gecombineerd met gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (WTW) en dat alles door één kanaal.

Optioneel CO2-gestuurd

Op de Elan 4 kunnen vier CO2-sensoren worden aangesloten waarmee in maximaal vier verschillende verblijfsruimtes de CO2-concentratie kan worden gemeten. Komt de meting van een van de sensoren boven een vooraf ingestelde waarde, dan gaat de Elan 4 meer lucht over uw woning verdelen. Wanneer er een WTW-unit is opgenomen in het systeem, dan kan een extra CO2-sensor in de retourlucht van de luchtverwarmer worden geplaatst. Komt de meting van deze sensor boven een bepaalde waarde, dan voert de WTW-unit extra lucht toe. Op deze manier is de luchtkwaliteit en daarmee uw welzijn gegarandeerd.

Elan 10 2.0, 16 2.0 en 25 2.1

Indirect gestookte luchtverwarmer

De Elan is een indirect gestookte luchtverwarmer die wordt toegepast als water de energiedrager is (Brink cv-ketel, stadsverwarming of warmtepomp). Het toestel is beschikbaar in verschillende uitvoeringen met verwarmingscapaciteiten variërend van 10 tot
25 kW. Door toepassing van twee of meer Elanluchtverwarmers kan de temperatuur in twee of meer zones onafhankelijk van elkaar worden geregeld. Met de drie basisuitvoeringen kunnen eenvoudig duo- of multitoestellen worden samengesteld. Ook zijn de toestellen in een handomdraai van bovenuitblazend (Upflow) naar onderuitblazend (Downflow) te veranderen. Hetzelfde geldt voor het wijzigen van de retouraansluiting. Deze kan zowel links als rechts, maar afhankelijk van de uitvoering ook onder of boven worden gemonteerd.

Energiezuinig

De Elan is voorzien van een energiezuinige gelijkstroomventilator. Op deze manier biedt het toestel zowel een stille als een energie-efficiënte oplossing.

Renovent Elan

De Elan in Downflow-uitvoering is eenvoudig uit te breiden met een Renovent Elan. De Renovent Elan wordt dan bovenop de Elan geplaatst. Op deze manier is het systeem voor verwarmen gecombineerd met gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning (WTW)

Eén systeem dat alles kan

Luchtverwarming is één systeem dat alles kan:
verwarmen, koelen, ventileren en warm tapwater genereren. Voor de Elan is een compleet programma  accessoires beschikbaar zoals (top)koeling, warmtepomp-chiller, balansventilatie met WTW.

De voordelen op een rij

  • Voor een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving
  • Korte opwarmtijd waardoor energiezuinig
  • Optimale ontwerp- en inrichtingsvrijheid
  • Uit te breiden met topkoeling DX (m.u.v. de Elan 10)
  • Uit te breiden met koeling middels warmtepomp-chiller
  • Te combineren met balansventilatie met WTW, cv-ketel, stadsverwarming en warmtepomp
  • Makkelijk te combineren met warm tapwatervoorzieningen