Comfortabel wonen met luchtverwarming

Als bewoner wil je gezond en comfortabel wonen.

Wij constateren dat bij het vervangen van oude luchtverwarmingsinstallaties nog al eens verkeerde keuzes worden gemaakt. Niet het wooncomfort geeft de doorslag maar de installateur laat zich alleen leiden door de hoogte van de investering. Is dit onkunde of worden verkeerde prioriteiten gesteld? In elk geval is het resultaat dat de bewoner inlevert op wooncomfort.

Voorkom hinderlijke luchtstroom!

Vanaf midden jaren tachtig van de vorige eeuw zijn veel voor in die tijd goed geïsoleerde seriematig gebouwde woningen voorzien van een luchtverwarmingsinstallatie. Dit in combinatie met ventilatie met warmteterugwinning en een geiser voor de warmwater levering. Door onze jarenlange ervaring met de toepassing van luchtverwarming in vrijstaande woningen wisten wij als geen ander dat een hinderlijke luchtstroom moest worden voorkomen. Daarom zijn deze installaties voorzien van een z.g. comfortregeling. Deze comfortregeling zorgde ervoor dat de toegevoerde lucht altijd een paar graden warmer is dan de ruimtetemperatuur, ook tijdens het gebruik van de badkamer. Deze regeling was door de bewoner aan en uit te zetten via de thermostaat.

De oplossing en meest gekozen combinatie systeem!

Vandaag de dag zijn de luchtverwarmers van Brink volledig ingespeeld op nog meer comfort de oude comfortregeling is vervangen door een nieuwe elektronisch en temperatuur-gestuurde ventilatorregeling, deze zorgt traploos voor meer of minder lucht zo comfortabel mogelijk naar de uitblaasroosters te transporteren, afhankelijk van de uitblaastemperatuur van het toestel, welke continue wordt gemeten door een gemonteerde temperatuurvoeler in de nabijheid van de warmtewisselaar van de luchtverwarmer. Bij dit systeem bent u verzekert dat u ook in koudere tijden uw woning warmte en comfort biedt, met duurzame systemen zoals warmtepomp e.d. bij een niet goed geïsoleerde woning kan dit tot problemen leiden.

Het vertrouwde wooncomfort behouden!

Veel van deze “oude” installaties moeten nog worden vervangen. Wij adviseren de toepassing van de speciaal daarvoor door ons samengestelde combinatie, bestaande uit een moderne Brink Elan 2.0 / 2.1  luchtverwarmer voorzien van een elektronisch en temperatuur-gestuurde systeemventilator voor nog meer comfort in combinatie met een Brink HRE modulerende Hoog rendement cv-ketel. Met deze combinatie is de bewoner verzekerd van een energiezuinige installatie en behoud van het vertrouwde wooncomfort.

Dubbel hoog rendement!

De Brink HRE cv-ketel is de enige HR-ketel met hoog rendement op verwarming en een uniek hoog rendement op warmwater. Oftewel: dubbel HR. Het geheim daarvan schuilt in de unieke gepatenteerde dubbele twee-in-één warmtewisselaar, die zorgt voor minimalisatie van warmteverlies en een optimale warmteoverdracht. Het cv-water en het koude tapwater stromen rechtstreeks door de warmtewisselaar, zodat de rookgassen maximaal afkoelen en de condensatiewarmte optimaal wordt benut. Het ongekend hoge rendement van de Brink HRE cv-ketel verzekert u van een zuinige werking, jaar na jaar.

Brink 36/30 HRE in combinatie met een Elan 25 2.1.

Onderschat het belang niet!

Helaas wordt het belang van het comfort nog al eens onderschat. De keuze valt op een eenvoudig cv-toestel waarmee het niet mogelijk is deze regeling te maken of de regeling werkt niet bij warmwatergebruik. Er kan dan geen warmte worden toegevoerd aan de circulerende lucht met het gevolg dat tocht wordt ervaren. Je wilt dat zelf toch ook niet, dat als je dochter ’s avonds onder de douche staat, jij dat voelt doordat de comfortregeling in die situatie niet werkt?

Duurzame oplossing!

Natuurlijk krijgen wij dagelijks telefoontjes met de vraag ”wij willen van het gas af” kunt u ons adviseren! Bij het overschakelen van gas naar een andere energiebron of volledig van het gas af gaan is de isolatie van de woning erg belangrijk. Hoe hoger de isolatiewaarde hoe minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Als het niet mogelijk is om de woning voldoende te isoleren en volledig van het gas af te gaan dan is wellicht een hybride oplossing een mogelijkheid. Hierbij is het erg belangrijk dat de woning geschikt is voor laag temperatuur verwarming. Denk aan isolatie,  kier/luchtdichtheid van de woning enzovoorts.

Warmtepomp!

In de meeste gevallen kan een warmtepomp een wat oudere woning niet verwarmen aangezien de woning niet geschikt is voor verwarming op lage temperaturen. Denk aan 40/45 graden aanvoer temperatuur water. Bij een CV ketel of een direct gestookte luchtverwarmer is dat meestal 70/80 graden. Dat is een groot verschil. Wellicht dat een hybride oplossing een betere optie is in uw geval. Bij de bestaande bouw is een hybride oplossing de meest ideale oplossing. Een hybride warmtepomp voor minder koude dagen en een CV ketel of een direct gestookte luchtverwarmer (hoog temperatuur toestellen) voor koudere dagen.

Hybride – Brink HRE + Intergas Xtend

Advies!

Laat u als bewoner niet de dupe worden van een ondoordachte keuze, ga voor zekerheid en wooncomfort.
Voor een vervanging van uw luchtverwarmer bent u bij EconVice Nederland aan het juiste adres.