Multi Air Supply

Ventileren met WTW zonder toevoerkanalen in bestaande bouw

 

Energietransitie

In de energietransitie blijft het belang van goede ventilatie helaas vaak nog onderbelicht. Dit is niet alleen zonde voor het energieverbruik, maar vooral ongezond voor de bewoners. Nog te vaak wordt gestart met isoleren en dichtmaken van woningen vóórdat er over ventilatie is nagedacht. Na de isolatiemaatregelen wonen de bewoners ineens in een ‘ballon’, waarin zich snel ongezonde gassen en (fijn)stof kunnen ophopen. Hun enige oplossing is dan om de ramen weer te openen, waardoor alle isolatiemaatregelen teniet worden gedaan. Dit is niet alleen zonde, maar ook onnodig wanneer je start met goede ventilatie.

Multi Air Supply speciaal voor bestaande bouw

Om bewoners en installateurs hierin te ondersteunen en eventuele drempels zoveel mogelijk weg te nemen, heeft Brink Climate Systems speciaal voor de bestaande bouw het Multi Air Supply systeem ontwikkeld. Dit ventilatiesysteem bestaat uit een WTW-unit, zoals de Flair en een aantal kleinere ventilatoren (Indoor Mixfans) die bij de verblijfsruimtes geplaatst worden. Dankzij dit systeem kan nu in elke woning, nieuwe en bestaande bouw, ventilatie met WTW worden toegepast. Door gebruik van de slimme Indoor Mixfan met actieve CO2-sturing wordt gezorgd voor een optimale luchtkwaliteit in elke ruimte.

Geen toevoerkanaal nodig

Een toevoerkanaal is niet nodig, waardoor relatief snel en eenvoudig en zonder grote ingrepen een compleet ventilatiesysteem met WTW in bestaande woningen gerealiseerd kan worden. De vaak al aanwezige afvoerkanalen in badkamer, toilet en/of keuken zijn voldoende. Het Multi Air Supply systeem draagt bij aan de energietransitie én de gezondheid van bewoners. Zo zorgen we samen voor een beter klimaat, buiten én binnen.

Excellente lucht  in élke woning

Het is onze ambitie om iedereen de meest excellente lucht te bieden die er is én we willen een bijdrage leveren aan het verduurzamen van het woningbestand.
Om dit te bereiken hebben wij een nieuw en uniek ventilatieconcept ontwikkeld: Multi Air Supply. Dankzij dit systeem kan nu in elke woning, nieuwe en bestaande bouw, ventilatie met WTW worden toegepast. Door gebruik van de slimme Indoor Mixfan met actieve CO2-sturing wordt gezorgd voor een optimale luchtkwaliteit in elke ruimte.

Hoe werkt het?

De basis van het systeem is een balansventilatiesysteem met WTW, een Flair of Renovent toestel. Hiermee wordt verse gezonde lucht in de woning gebracht en vervuilde lucht afgevoerd. Bijzonder aan het Multi Air Supply systeem is dat de lucht vrij in de centrale hal of overloop (trapkolom) wordt geblazen. Dus zonder toevoerkanalen. De verse lucht wordt toegevoerd via de spleet onder de deur van de verblijfsruimte en afgevoerd door de CO2-gestuurde Indoor Mixfan, een compacte mengventilator die boven of naast de deur kan worden geplaatst.

De kosten van het installeren en werkend maken van een Multi Air Supply systeem verschillen enorm per situatie.
Om een indicatie* te geven, hierbij een voorbeeld van wat er nodig is voor het toepassen van ventilatie met WTW met Multi Air Supply in een gemiddelde rijwoning.

Benodigde producten en materialen:

1 x Flair 300 – ventilatietoestel met WTW
4 x Indoor Mixfan (3 x voor de slaapkamer + 1 x voor de woonkamer)
2 x CO2  sensoren
Toevoerrooster
Geluidsdemper
Dakdoorvoeren
Klein installatiemateriaal

Werkzaamheden:

Installatie kanaalwerk
Timmerwerk panelen
Schilderwerk
Overige installatiewerkzaamheden

Indicatie kosten!

Indicatie* totale kosten voor Multi Air Supply in een gemiddelde rijwoning:

€ 6.000 – 8.000,-*

* aan deze kostenindicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Innovatief systeem, Uniek en duurzaam

Bekijk de video en en ontdek de werking, voordelen en mogelijkheden van het Multi Air Supply Systeem.

 

DOWNLOAD MULTI AIR SUPPLY LEAFLET

Voor uitgebreide informatie over de Multi Air Supply (Indoor Mixfan) download je hier het leaflet.