Specialisme luchtverwarming

“EconVice Nederland uit Joure uw luchtverwarming specialist”

Luchtverwarming verschilt dermate van andere verwarmingssystemen, Dat het een geheel eigen benadering vraagt. Met onze ruime ervaring van ruim 40 jaar kunnen we rustig stellen, dat wij de materie door en door beheersen.
Wij kennen de technieken, maar ook de valkuilen. Die professionaliteit is de garantie voor een kwalitatief hoogwaardige installatie.
Onze specialisatie is geheel gericht op het vervangen van uw oude gasgestookte luchtverwarmer, indirect gestookt luchtverwarmer in combinatie met een cv-combiketel of stadverwarming.

Ook speciale probleemgevallen, zoals hoog gasverbruik, rendement, afstelling, het comfort en welke keuze u gaat maken op het moment dat de luchtverwarmer aan vervanging toe is.

Heeft u een luchtverwarmer die aan vervanging toe is. Wie moet u hiervoor dan inschakelen en geeft u een advies waar u de komende 20 jaar mee vooruit kan. Wij hebben voor u een aantal punten een rij gezet waar u zeker rekening mee moet gaan houden bij aanschaf van een nieuwe luchtverwarmer, het gaat uiteindelijk om een grote investering.

Onze eerste advies is; Neemt u op alle gemak onderstaande genoemde punten eens door die wij voor u op deze website hebben geplaatst en waar u zeker eens goed moet over nadenken bij vervanging van uw bestaande luchtverwarmer.

Heeft u nog vragen of bedenkingen dan kunnen wij u verder helpen met de juiste keuze en het type luchtverwarmer.

Luchtverwarming is een verwarmingssysteem waar veel kennis voor nodig is om een goed wooncomfort te garanderen, vooral woningen met de wat oudere installaties die intussen al een 2e of 3e bewoner hebben meegemaakt.
Bij deze installaties is er door de jaren heen veel gewijzigd, roosters versteld, en ontregeld of kasten of meubels op roosters geplaatst, uitbreidingen aan de installaties die soms door bewoners zelf zijn uitgevoerd, zoals van dat verwarmingsrooster kunnen wij zelf ook wel verlengen of omleggen? maar wordt hierdoor ook het luchtverwarmingssysteem ontregeld, want hoe zit het met de luchtverplaatsing, is de roosterafstelling ook gewijzigd, de bovenverdieping wordt niet meer gebruikt, de kinderen zijn intussen het huis uit en heeft de roosters op de verdieping dichtgezet, maar kan dat wel?, klachten over tocht enz.., enz.. al dit soort problemen en vragen komen naar voren en wilt u een antwoord op.

Als u bovenstaande problemen herkent dan is er vaak meer aan de hand,  u stelt deze vragen jaarlijks wel aan de onderhoudsmonteur, maar kan deze het juiste probleem voor u oplossen of wordt door de aktie van de onderhoudsmonteur het probleem alleen maar groter.
Een onderhoudsmonteur houd zich alleen bezig met het schoonmaken van de luchtverwarmer zoals het schoonmaken en controleren van brander, ventilator en filters en controleert de veiligheidsaspecten van de ketel en dan houd het vaak op.
De onderhoudsmonteur verstaat zijn vak en voert het onderhoud doorgaans goed uit. Maar voor het inregelen en afstellen is er echt deskundigheid benodigd.

Namens EconVice Nederland kan Johan Ruiter als specialist (40 jaren) u door al uw vragen heen te loodsen en kan een betrouwbaar advies aan u afgeven.

                   

Vervangen luchtverwarmer

Heeft u een luchtverwarmer die aan vervanging toe is. Wie moet u hiervoor dan inschakelen en geeft u een advies waar u de komende 20 jaar mee vooruit kan.

Wij zijn bekend met de vervangen van vele fabrikanten van luchtverwarmers in Nederland. EconVice Nederland kan door jarenlange (ruim 40 jaar) expertise uw oude luchtverwarmer vervangen door een nieuwe Brink luchtverwarmer. Brink Climate Systems is één van de grootste fabrikanten op het gebied van luchtverwarming en ventilatiesystemen en wij als installateur vervangen alle onderstaande merken door een BRINK gasgestookte en/of indirect-gestookte luchtverwarmer in combinatie met een Brink HRE cv gaswandketel.

 • Brink luchtverwarming
 • Ubbink Mod-Air-Flow
 • Fedders Flexaire
 • Lennox
 • Carrier
 • Climatrol Industries
 • Thermo Air HSU
 • Silentair [snikkertechniek]
 • Fläkt Thermovent L.M.C.
 • Heil – Quaker Corporation
 • Slokker Totaal Unit
 • Stork Multiduct
 • Dupli-Air
 • Econom Ievo
 • Multi Calor
 • Primair
 • Van Iest

Wat kan EconVice voor uw betekenen:

Wij hebben voor u een aantal punten een rij gezet waar u zeker rekening mee moet gaan houden bij aanschaf van een nieuwe luchtverwarmer, het gaat uiteindelijk om een grote investering.

Onze eerste advies is; Neemt u op alle gemak de genoemde punten eens door die wij voor u onderstaand hebben belicht en waar u zeker eens goed moet over nadenken bij vervanging van uw bestaande luchtverwarmer.

Heeft u nog vragen of bedenkingen dan kunnen wij u verder helpen met de juiste keuze en het type luchtverwarmer.

Vraag en antwoorden

 1. Uw problemen met uw luchtverwarmingsinstallatie worden doorgenomen en er volgt een deskundig onderzoek naar eventuele defecten en klachten.
 2. Veelal wordt er door de adviseur tijdens zijn bezoek al veel van die kleine problemen opgelost.
 3. De adviseur probeert gemiddeld binnen een tijdsduur van 2 uren u zoveel mogelijk duidelijk te maken.
 4. De luchtverwarmingsinstallatie wordt geïnspecteerd.
 5. U krijgt volledige uitleg over de installatie.
 6. Al u vragen kunnen zo ver als mogelijk worden beantwoord.
 7. Er wordt tijdens het bezoek meteen temperatuur metingen gedaan in de installatie, delta T wordt gemeten en de uitblaastemperaturen in de luchtkast en de uitblaasroosters worden gecontroleerd, ook worden de temperaturen van alle woonvertrekken van de gehele woning gemeten om een goed beeld te krijgen over de installatie en de bouwconstructie van de woning.
 8. Indien er een installatie tekening aanwezig is wordt deze met u doorgenomen.
 9. Binnen twee dagen na het bezoek krijgt u een volledig onderzoek rapport van uw installatie voldaan eventuele aanpassingen, ook krijgt u een overzicht van eventuele te maken kosten.
 10. Indien uw luchtverwarmer vervanging aan toe is, krijgt u ook een volledige aanbieding (offerte) voor vervanging.

 

Toe aan een nieuwe luchtverwarmer, maar dan;

 1. Bij wie kan ik terecht voor vervanging luchtverwarmer?
 2. Kan elke installateur dit uitvoeren?
 3. Krijg ik het juiste advies?
 4. Ga ik voor de goedkoopste prijs, en weet niet van de installatie naar behoren is afgesteld, Waardoor ik in de komende jaren het prijsverschil aan gasverbruik weer kwijt ben?.
 5. Ik heb ook een geiser en/of een boiler hangen, kan dit ook gecombineerd worden?.
 6. Ik wil straks ook uitbreiden van wordt kan daar ook rekening mee worden gehouden bij aanschaf nieuwe luchtverwarmer?
 7. Kan er ook koeling op de installatie en wat kost dat dan?
 8. Nu de gasprijzen snel stijgen, kan de nieuwe luchtverwarmer ook in combinatie met een warmtepomp?
 9. Ik heb zonnepanelen, is er ook een mogelijkheid om elektrische te verwarmen?
 10. Ik wil luchtverwarming met vloerverwarming combineren kan dat?
 11. Ik heb net een huis gekocht met luchtverwarming en wil de indeling aanpassen kan dat om de verwarming?
 12. Kortom vele vragen over een luchtverwarmingsinstallatie komen aan de orde!

Offerte nodig?

 1. Wij komen kosteloos bij u langs voor een vrijblijvende offerte. (veelal offerte via foto’s per e-mail)
 2. Johan Ruiter komt indien u opdracht verstrekt zelf bij u de luchtverwarmer(s) vervangen “zo houden wij de lijntjes kort” en u bent verzekerd van een perfecte gemonteerde installatie.
 3. Luchtverwarming is vrij specialistisch werk, waar niet elk installatie- of loodgieterbedrijf zijn ervaring in heeft, waardoor er ook diverse negatieve geluiden in de markt zijn ontstaan dat luchtverwarming duur in het verbruik is, tocht, onbehaaglijk etc, etc. Ga alleen met een ervaren bedrijf in zee is onze raad in deze.
 4. Wij kunnen ook het onderhoud voor u regelen.
 5. Wij hebben intussen meer dan 40 jaar ervaring opgebouwd en kennen alle in & outs.
 6. Een goed en gedegen advies kan u nu, maar zeker voor de toekomst veel geld besparen!
 7. Ook kunnen wij als EconVice Nederland dit specialistische werk voor u uitvoeren. (installeren door geheel Nederland)

 

Wilt u het door uw eigen installateur laten uitvoeren kan ook !, wij kunnen uw installateur assisteren indien hij daar behoefte aanheeft. Let wel op! bij diverse aanbieders, Goedkoop is niet de garantie dat uw installatie naar behoren werkt en u het prijsverschil dat u daarmee uitspaart bij b.v. geen goede afstelling van de nieuwe luchtverwarmer aan gas verbruik weer kwijt bent.

Inregelen/afstelling luchtverwarmer

Het belangrijkste  naast een goede aanleg van een luchtverwarmings-installatie is het inregelen en afstellen van de luchtverwarmer! Zowel gas- en luchtzijdig, veelal ligt hier het probleem. Bijkomend voordeel dat bij een goede afstelling, het wooncomfort wordt verhoogt, waardoor u een prettige woonomgeving.

Energiebesparing draagt nog het meest bij tot de reductie van Co2. Met relatief eenvoudige middelen valt enorme winst te behalen. EconVice kan u adviseren door deze eenvoudige maatregelen toe te passen en te kijken naar uw stookgedrag en dat voelt u meteen in uw portemonnee, vooral nu de laatste berichten zijn dat de energieprijzen de komende jaren met honderden euro’s per jaar gaan toenemen.
Energie besparen door minder water verbruik, ledverlichting, zuinige apparaten, zonne-energie en isolatie. Maar ook de nieuwste slimme BRINK HR-luchtverwarmingsketels.

Afspraak maken?

Johan Ruiter is oud installateur van Brink Climate Systems (1976-2006) en heeft in 2005 zijn luchttechnisch installatiebedrijf verkocht en is sinds 2006 zich meer op de klant persoonlijk gaan richten en vanuit EconVice Nederland zijn kennis met u wil delen voor een goede en betrouwbare installatie waardoor u jaren lang kunt gaan genieten van wat luchtverwarming u aan comfort bied.

Voor advieswerk betaald u mij €.110,00 inclusief 21% BTW per uur. De standaard voorrijkosten bedragen €. 95,00 inclusief 21% BTW  (tot 100 km vanuit Joure/Heerenveen)  buiten deze afstand betaald u €. 0,95 per gereden km over het standaard tarief. Deze kosten kunt u overigens redelijk snel terug verdienen, door veelal kleine ingrepen die u zelf kunt uitvoeren en door een deskundig advies, zoals de manier van stookgedrag en installatie handelingen die bij luchtverwarming benodigd zijn.