“Slokker spaarwoning” Totaal Unit (luchtverwarmer) vervangen?

Vervangen Slokker Totaal Unit door een nieuwe Brink combinatie-set

In de jaren ’80 zijn door bouwbedrijven als Slokker Bouwgroep, VOS Bouwonderneming, Bouwbedrijf VDM en de Stichting Eigen Woningbezit vele duizenden ‘spaarwoningen’ gebouwd. Deze werden veelal voorzien van een indirect gestookte luchtverwarming. Ook wel Slokker totaal unit of Stork Mulitduct genoemd.

   

In 1981 introduceerde Slokker het Spaarhuis®, een woning die destijds een spectaculaire energiebesparing opleverde van 50%. Het Slokker Spaarhuis, dat in 1981 werd geïntroduceerd, betekende véél meer prefabricage van de bouwdelen, waarin alle leidinginfrastructuur werd geïntegreerd.  Zodoende werd een 40% kortere bouwtijd met 15% kostenbesparing bereikt.  In de jaren tachtig is er voor duizenden woningen in Nederland gekozen voor het Slokker spaarwoning concept. In deze woningen is voor de verwarmingsinstallatie oftewel Totaal-Unit een combinatie van een ACV gasgestookte boiler met een indirect- gestookte warmtewisselaar voor het luchtverwarmingssysteem gekozen en tevens een afzuigventilator voor het mechanisch afzuigen van de keuken, badkamer en toilet, dit alles in één grote metalen kast ingebouwd op de 2e verdieping.

De Slokker Totaal Unit met 3 installaties in één, Verwarmen, Tapwater en afzuiging voor die tijd een vernieuwing en een besparing. Intussen is deze installatie techniek flink achterhaald en door het toepassen van de nieuwe techniek van vandaag de dag kunt u met een combinatie van Brink Climate Systems, bestaande uit een Brink Elan luchtverwarmer, een Brink HRE combiketel en een mechanische ventilatie-unit met draadloze 3-standenregelaar (plakschakelaar) besparingen halen variërend van 25 tot 30 % afhankelijk van de plaatselijke situatie per woning.

Bent u in het bezit of gebruikt u dit type luchtverwarmingssysteem en is deze aan vervanging toe? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Brink Climate Systems uit Staphorst en Intergas verwarming uit Coevorden hebben voor het vervangen van de Slokker Totaal Unit en de Stork Multiduct luchtverwarmingen een speciaal concept ontwikkeld. De huidige installatie vervangen we door kwaliteitsapparatuur van Brink/Intergas.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw oude luchtverwarming te vervangen. Wij kunnen uw oude installatie vervangen door de volgende verwarmingssystemen:

Opties

Een Brink Combi Compact HRE 36/30 CW-5  cv-ketel met warmwatervoorziening. Een complete aansluitset t.b.v. de cv-ketel bestaande uit een gaskraan, inlaatcombinatie, overstortventiel, expansievat, condensafvoer en een vulkraan met toebehoren.

Een Brink Elan 10 2.0 indirect gestookt luchtverwarmingssysteem voorzien van uitblaasmodule, akoestische retourkast en montagestoel speciaal voor vervanging van de Slokker Totaal unit en Stork Multiduct.

Een ITHO mechanische ventilatie-unit met een draadloze afstandsbediening.

Offerte

Wilt u weten wat het kost om uw Stork Multiduct of Slokker Totaal Unit te laten vervangen door een moderne en energiezuiniger Brink HRE combigaswandketel met een Brink Elan 10 2.0 luchtverwarming?  Vul dan het aanvraag formulier  onder kopje contact volledig in en wij nemen contact met u op. Let op!  Luchtverwarming is over het algemeen iets prijziger dan cv-ketels.