Renovent WTW Elan (plus)

Brink WTW Renovent Elan

Een WTW-unit, ook wel een warmte-terugwinsysteem genoemd, zorgt ervoor dat er tijdens het ventileren van jouw woning zo min mogelijk warmte verloren gaat. Een WTW-unit is een vorm van ventileren waarbij de warmte uit de binnenlucht wordt hergebruikt.

De Brink Renovent Elan is een ventilatieunit met warmteterugwinning met een rendement van 95%, een maximale ventilatiecapaciteit van 225 m3/h en energiezuinige ventilatoren.
De Renovent Elan is een ventilatietoestel met warmteterugwinning die kan worden gecombineerd met de indirect gestookte luchtverwarmer Elan 2.0. Het toestel is zo ontworpen dat hij precies bovenop de Elan past. Zo hebt u de mogelijkheid om uw luchtverwarming te combineren met het ventileren van uw huis voor een gezond binnenklimaat.

         
Brink Elan 10 2.0.  met op de Elan 10 2.0 de WTW Renovent Elan

Kenmerken Renovent Elan:

  • Traploze instelbaarheid luchthoeveelheden via bedieningspaneel.
  • De aanwezigheid voor filterindicatie op de standenregelaar.
  • Een vorstregeling die er voor zorgt, dat het toestel ook bij lage buitentemperaturen optimaal blijft functioneren en, indien noodzakelijk, ook de eventueel extra gemonteerde voorverwarmer inschakelt.
  • Laag geluidsniveau.
  • Constante flow regeling.
  • Energiezuinig.
  • Hoog rendement.

 

Goede ventilatie is belangrijk

Het belang van goede ventilatie in woningen en gebouwen is tegenwoordig extra duidelijk. Continu verse én schone lucht in huis is van levensbelang. Zeker als je je bedenkt dat we meer dan 25.000 keer per dag ademen. Het is onze ambitie om iedereen de meest excellente lucht te bieden die er is. Die optimale luchtkwaliteit is mogelijk door balansventilatie met warmteterugwinning (WTW). Deze duurzame manier van ventileren zorgt dag in, dag uit op een efficiënte en effectieve manier voor verse, gefilterde lucht in huis.

Rendement

De Brink Elan  is een ventilatietoestel met warmteterugwinning met een maximale capaciteit van 225 m3/h en een thermisch rendement van 95%. Het toestel wordt gekenmerkt door een zeer laag geluidsniveau en een zeer laag energieverbruik.  

Afmetingen

Afmetingen (bxhxd) 453x712x420 mm,  een gewicht 35 kg.  Aansluitingen: 1x boven , 2x rechts en/of links en 1x boven. Kanaaldiameter 150 mm

Geringe bypassklep

Het toestel is vanwege de geringe afmetingen niet voorzien van een bypassklep maar heeft een bypass functionaliteit. Het principe van een bypass functionaliteit is dat de toevoerventilator wordt uitgeschakeld indien aan de bypassfunctie voorwaarden is voldaan. Er is dan alleen sprake van een mechanische afvoerluchtstroom door de warmtewisselaar waardoor bij deze omstandigheden de (ongewenste) warmteterugwinning vervalt. Voor een optimale werking dient in een natuurlijke toevoer te worden voorzien. Uitgangspunt hierbij is dat de gebruiker bij erg hoge binnentemperaturen uit comfortoogpunt automatisch de ramen openzet.

Uitvoeringen:

De Renovent Elan is uitsluitend leverbaar in twee uitvoeringen namelijk een linker- of een rechteruitvoering. Bij de linker uitvoering zitten de stoffilters links voor, achter de filterdoppen, bij de rechter uitvoering zitten de stoffilters  rechts voor, achter de rechter filterdoppen.
Het toestel is ook te bestellen als Plus uitvoering. Deze Plus uitvoering heeft een uitgebreidere besturingsprint met meer aansluitmogelijkheden.

De perfecte combinatie met een Brink Elan 10 2.0

De Renovent Elan is een ventilatietoestel met warmteterugwinning die kan worden gecombineerd met de indirect gestookte luchtverwarmer Elan 2.0. Het toestel heeft een capaciteit van 300 m3/h. Het toestel is standaard voorzien van een bypassfunctionaliteit en aansluitmogelijkheid voor Brink Home. De Plus-uitvoering heeft extra aansluitmogelijkheden voor accessoires zoals CO2-sensoren of naverwarmer

Het toestel is ook te bestellen als Plus uitvoering.

Deze Plus uitvoering heeft een uitgebreidere besturingsprint met meer aansluitmogelijkheden.

 

DOWNLOAD PRODUCT BROCHURE
Voor meer informatie over de Renovent Elan download je hier het leaflet.