Sonair

Gezonde lucht in de ruimtes die u kiest met de nieuwe Sonair

Een compacte, decentrale ventilatie unit die geluid buitenhoudt en de ruimte voorziet van gezonde ventilatielucht.


Sonair

Ventileren met uw ramen dicht

Wil je ventilatie in huis aanbrengen? Dan kun je kiezen uit centrale of decentrale ventilatie. Bij decentraal ventileren wordt  in elke ruimte een aparte ventilatie-unit geplaatst. Het grootste voordeel van deze vorm van ventilatie is dat er geen luchtkanalensysteem nodig is, waardoor de installatie eenvoudig en snel gerealiseerd kan worden.
Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over het decentraal ventileren van je woning en decentrale balansventilatie oplossingen.

Decentrale ventilatie, hierbij is geen kanalenstelsel benodigd

Decentrale ventilatie is bij uitstek geschikt in compacte nieuwbouwwoningen en bij renovatie. Ook bij uitbreiding van bestaande woningen kan een aanbouw of losstaand bijgebouw eenvoudig worden voorzien van eigen ventilatie-units. Met decentrale ventilatie heb je de mogelijkheid om afzonderlijke ruimtes van ventilatie te voorzien, zonder dat een woning over een luchtkanalen stelsel hoeft te beschikken, dit in tegenstelling tot de meeste centrale oplossingen.

Hoe werkt “Decentrale ventilatie”?

Bij het toepassen van decentrale balansventilatie wordt een ruimte apart van andere ruimtes in huis geventileerd. Een decentrale unit regelt de aanvoer van verse en afvoer van vervuilde lucht. Daar bij is de hoeveelheid afgevoerde en binnenkomende lucht is altijd in balans.  Decentrale ventilatie units werken zonder luchtkanalen stelsel en zijn daardoor ideaal voor toepassing in bestaande bouw. Het is namelijk niet nodig om extra ventilatiekanalen aan te leggen, één doorvoerpunt in de muur naar buiten is voldoende.

Decentrale ventilatie met WTW, Profiteer van de WTW in de winter en in de zomer!

Wist je dat decentrale ventilatie met warmteterugwinning (WTW) ideaal is in de koude wintermaanden? Via de ingebouwde warmtewisselaar wordt  verse, binnenkomende lucht eerst opgewarmd met de warmte uit de verbruikte uitgaande lucht. Op deze manier wordt de lucht die je huis binnenkomt ‘gratis’  voorverwarmd tot ongeveer °C 18 graden. Zo zorgt een decentrale wtw-unit ervoor dat er geen warmte verloren gaat in huis.
Ook in de zomermaanden kun je profiteren van decentrale ventilatie met wtw. De ventilatietoestellen maken dan namelijk gebruik van de koele nachtlucht. Er stroomt verse en koele lucht de woning binnen zonder dat je een raam open hoeft te zetten. Op deze manier houd je ook nog eens de muggen buiten. Decentrale ventilatie met koeling is dé perfecte oplossing voor een aangenaam koel huis op warmere dagen.

De Sonair, compact, stil en energiezuinig

Brink decentrale ventilatie oplossingen zijn compact, energiezuinig en stil. De nieuwe Sonair maakt ventilatie mogelijk in gebieden waar het openzetten van ramen niet gewenst is door geluidsoverlast. Is er (ook) sprake van stankoverlast? Dan kan de Sonair worden voorzien van een speciaal koolstoffilter, dat ook geuren tegenhoudt.

Voor welke ruimtes is een “Decentraal”ventilatiesysteem geschikt?

In principe kan in elke ruimte in huis een lokale ventilatie-unit geplaatst worden. Met name de woonkamer en slaapkamer zijn ruimtes waar we dagelijks veel tijd doorbrengen, waardoor plaatsing van een decentrale ventilatieoplossing gewenst is.

In de woonkamer

Wanneer je in een drukke omgeving woont, waar veel geluid van buiten komt, kan dit de rust in je woonkamer gemakkelijk verstoren. Het kan je er zelfs van weerhouden om een raam open te zetten, want dan heb je immers nog meer last van omgevingsgeluiden. Voor dit soort situaties biedt Brink decentrale ventilatiesystemen die zijn voorzien van geluidswerende materialen. Deze compacte decentrale ventilatie-units houden geluid van buiten tegen.
Zo geniet je optimaal van een gezond én rustig binnenklimaat.

In de slaapkamer

Gemiddeld breng je tussen de 6-10 uur per nacht door in de slaapkamer. Wanneer je de slaapkamer onvoldoende ventileert, is de kans groot dat je ‘s ochtends opstaat met klachten als hoofdpijn en vermoeidheid.
Veel mensen slapen namelijk met de ramen dicht waardoor er ’s nachts weinig tot geen verse lucht de slaapkamer binnenkomt. Dit heeft een negatieve invloed op de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid in de ruimte.
Een decentraal ventilatiesysteem zorgt op elk moment van de dag én nacht voor gezonde ventilatielucht, zodat jij altijd uitgerust wakker wordt.
Waarom zou je kiezen voor een “Decentraal” ventilatiesysteem?
Hier vind je alle voordelen van decentrale ventilatie op een rijtje:

  • Stil en energiezuinig
  • Eenvoudig in te bouwen
  • Compact formaat
  • Geluidswerend
  • Uit te breiden met CO2 sensor
  • Groot vermogen
  • Eenvoudige bediening
  • Onderhoudsvriendelijk

Werking van de Sonair stap voor stap

Hoe werkt de Sonair?

 

DOWNLOAD SONAIR LEAFLET

Voor uitgebreide informatie over de Sonair download je hier het leaflet.

Sonair