Brink Climate Systems B.V.

Brink Climate Systems B.V.

U begrijpt dat wij als EconVice Nederland installateur van luchtverwarmings- en ventilatiesystemen trots zijn op onze fabrikant Brink Climate Systems te Staphorst die deze unieke luchtverwarmings producten op de markt zetten! En natuurlijk zien wij graag dat u tevreden bent over deze producten. In Nederland is Brink de eerste fabrikant die luchtverwarmingssystemen ontwikkelde en op de markt bracht. De geavanceerde technieken zijn zelfs vooruitstrevend voor landen die aan de wieg stonden van luchtverwarming, zoals Canada en de Verenigde Staten.

Onderstaand overzicht geeft een goed beeld wat Brink voor Nederland en daar buiten betekent.

Brink Climate Systems B.V. is een Nederlandse fabrikant en leverancier van klimaatoplossingen voor het binnenklimaat van woningen en kleine utiliteitsgebouwen.
De toepassingen van Brink Climate Systems komt u tegen in:

 • woonhuizen
 • bungalows
 • kantoren
 • gezondheidscentra
 • sporthallen
 • scholen
 • werkplaatsen
 • showrooms
 • productiehallen

Al decennia expert in binnenlucht

In 1903 begint Brink als kleine ijzersmederij in Assen. Ruim 50 jaar daarna, in 1958, verhuist Brink naar het gunstig gelegen Staphorst en specialiseert zich in de productie van trekhaken. Vervolgens wordt Brink Trekhaken in 1964 uitgebreid met een luchtverwarmingstak: Brink Luchtverwarming.

‘Comfort, all year round’

Dit is ons motto. En met recht. Want in de afgelopen 50 jaar hebben wij steeds meer mogelijkheden aan ons luchtverwarmingssysteem toegevoegd. Naast verwarmen, kunt u het systeem uitbreiden met de functies koelen, ventileren, warmteterugwinning en filteren. Al deze componenten zijn door middel van verfijnde elektronica geïntegreerd. Voor de bewoner betekent dit ‘comfort het hele jaar door’ en dat kan geen enkel ander verwarmingssysteem.

Marktleider en totaalleverancier

Wij hebben in Nederland als eerste fabrikant zelf ontwikkelde luchtverwarmingssystemen op de markt gebracht. Onze geavanceerde technieken zijn zelfs vooruitstrevend voor Canada en de Verenigde Staten. Deze twee landen stonden aan de wieg van luchtverwarming.
De laatste jaren is Brink Climate Systems uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning en internationaal erkende trendsetter op het gebied van woonhuisventilatie. Daarnaast zijn wij leverancier van kwalitatief hoogwaardige systeemoplossingen voor het woonhuisklimaat en leveren wij systemen waarbij zonnewarmte wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming van woonhuizen. Tot slot is Brink Climate Systems een erkend internationaal specialist op het gebied van klimaatoplossingen voor de zeer energiezuinige passiefhuizen.

Bedrijfsfilosofie

 • Missie: Brink Climate Systems B.V. wil binnen Europa een toonaangevende rol vervullen in een voor mens en milieu vriendelijk binnenmilieu in woningen en kleine utiliteitsgebouwen.
 • Visie: Brink Climate Systems B.V. werkt aan toekomst- en marktgerichte oplossingen voor een gezond binnenmilieu tegen minimale energielasten.

Door te investeren in goede research, marketing, kwaliteit, productie, logistiek, advies, verkoop en service bereiken we het optimale rendement voor klanten, medewerkers, aandeelhouders en de samenleving.
Meer info op www.brinkclimatesystems.nl