Gevaarlijke situatie – dit komen we ook tegen!

Gevaarlijke situatie!

Soms komen we enkele gevaarlijke situaties tegen, zoals hier een Brink B-17 luchtverwarmer uit 1988 daar de warmtewisselaar volledig lek was waardoor er koolmonoxide vrijkomt en met de ingeblazen toevoerlucht meekomt in de woning.
De wisselaar was al zo aangetast dat de vlammen van de branders vrij spel kregen en de achterwand van de Brink B-17 verhitte waardoor de folie en de isolatie bijna voor een brandgevaarlijke situatie zorgde, de folie was al gesmolten en het papier van de isolatie was al verkoold.

  • Laat dus uw luchtverwarmer jaarlijks door een erkende en gespecialiseerd bedrijf de luchtverwarmer controleren en onderhouden.
  • Laat de monteur specifiek naar de warmtewisselaar kijken indien deze luchtverwarmer al wat ouder wordt.

 

Brink N-serie toestel B-17, waarvan door lekke warmtewisselaar de hitte van de brander de achterzijde van de luchtverwarmer zo heet is geworden dat er bijna brand is ontstaan. 

   

Ook bij de  oudere Brink HR Allure-serie komen we regelmatig lekke en gescheurde warmtewisselaars tegen!.

 

Brink Allure serie;  Gescheurde warmtewisselaar, waardoor koolmonoxide via het luchttoevoerkanaal in de woning werd gebracht.

Onderstaand: Brander van Allure, door een monteur met te weinig kennis met staalborstel gereinigd waardoor brandersok volledig is vernield, waardoor de brander veel te heet is geworden!

 

Bent van voornemen een gebruikte Brink  luchtverwarmer aan te kopen, PAS OP!

op Marktplaats komen vele aanbieders voorbij maar PAS OP!

  1. het komt regelmatig voor dat de warmtewisselaar lek is, een scheurtje nog zo klein wordt bij verhitting groter waardoor koolmonoxide vrijkomt.
  2. een nieuwe warmtewisselaar van een Brink Allure-serie kost gemiddeld 1.750,00 euro.

 

Laat bij aankoop een controle uitvoeren bij een specialist dat kan u voor grote kosten behoeden.