EconVice Nederland uw specialist als het over vervanging gaat!

Het halen van de klimaatdoelen draait om het verlagen van onze CO2-uitstoot, niet om volledig van het fossiele gas af te gaan.

EconVice Nederland uw specialist als het om het vervangen van uw luchtverwarmer gaat!

EconVice Nederland Is een luchttechnisch installatiebedrijf uit Joure dat zich gespecialiseerd heeft in duurzame energiebesparende maatregelen en oplossingen voor luchtverwarmingsinstallaties in de bestaande woningmarkt en wij hebben sinds 1977, ruim 40 jaar gespecialiseerd in het vervangen van uw oude vertrouwde luchtverwarmer door nieuwe energiezuinige HR-toestellen en combinatie-sets (Allure-Elan-HRE)

Er staan in Nederland nog vele oude luchtverwarmers van Brink, maar ook andere fabrikanten zoal Lennox, Ubbink en Slokker etc, etc,, deze hebben intussen al een respectabele leeftijd van  25 jaar behaald of ouder en is intussen aan vervanging toe!

Maar waar kan ik terecht voor een goed en eerlijk advies!

Wij als EconVice Nederland kunnen u hiermee verder adviseren om een zuinige en passende aanbieding (offerte) te doen met de vernieuwde Hoog Rendement luchtverwarmers  of combinaties van Brink Climate Systems.

EconVice Nederland in Joure is sinds de oprichting leverancier van Brink Climate Systems Producten.

Brink Climate Systems produceert al sinds 1964 luchtverwarmingsinstallaties. Wij kunnen daarom gerust stellen dat we daarmee als specialist / leverancier behoorlijk wat ervaring hebben opgebouwd. Toch krijgen wij regelmatig de vraag: “luchtverwarming in de woningbouw? Dat is toch een achterhaald systeem?”. Integendeel! Luchtverwarming kan zelfs dé uitkomst zijn voor een optimaal comfortabel binnenklimaat en Weet u sinds de hoge energieprijzen worden vele woningen na-geïsoleerd maar hoe staat het met de ventilatie van de woning? Luchtverwarming ventileert 24 uur per dag, waardoor u een zeer goede woon- en leefomgeving creëert.
Een groot aantal eigenaren, bewoners van een luchtverwarmingsinstallatie lopen regelmatig tegen zaken aan zoals hoeveel roosters kan ik dicht zetten, hoe krijg ik het warm in de studeerkamer, op de verdieping is het veel te warm kan ik alle roosters daar dan dicht zetten, etc., etc…..

Advies / offerte vervanging luchtverwarmer(s)

Wij kunnen uw oude of nieuwe luchtverwarmingsinstallatie beoordelen en aan u hierover een advies uitbrengen. Maar alleen een advies afgeven is voor ons niet genoeg. Een bewoner die zijn energieverslindende woning wil aanpakken is er vaak niet van op de hoogte, dat zijn/haar woonlasten door middel van verschillende kleine en betaalbare duurzame maatregelen drastisch naar beneden kunnen!

Als bewoner wil je gezond en comfortabel wonen.

Wij constateren dat bij het vervangen van oude luchtverwarmingsinstallaties nog al eens verkeerde keuzes worden gemaakt. Niet het wooncomfort geeft de doorslag maar de installateur laat zich alleen leiden door de hoogte van de investering. Is dit onkunde of worden verkeerde prioriteiten gesteld? In elk geval is het resultaat dat de bewoner inlevert op wooncomfort.
Vandaag de dag zijn de luchtverwarmers van Brink volledig ingespeeld op nog meer comfort de oude comfortregeling is vervangen door een nieuwe elektronisch en temperatuur-gestuurde ventilatorregeling, deze zorgt traploos voor meer of minder lucht zo comfortabel mogelijk naar de uitblaasroosters te transporteren, afhankelijk van de uitblaastemperatuur van het toestel, welke continue wordt gemeten door een gemonteerde temperatuurvoeler in de nabijheid van de warmtewisselaar van de luchtverwarmer. Bij dit systeem bent u verzekert dat u ook in koudere tijden uw woning warmte en comfort biedt, met duurzame systemen zoals warmtepomp e.d. bij een niet goed geïsoleerde woning kan dit tot problemen lijden.

We eten….. we slapen….. we werken….. en terwijl we dit doen, ademen we meer dan 24.000 keer per dag, wist u dat!

Een woning met luchtverwarming  (verwarmen/ventileren) kan hier dagelijks voor zorgen!  Gezonde lucht verhoogt de kwaliteit van leven. Het dagelijks inademen van schone lucht zorgt voor meer energie, een beter concentratievermogen en kan er zelfs voor zorgen dat je langer leeft.
Maar gezonde lucht in huis is niet vanzelfsprekend. Integendeel. De lucht in huis is vaak ongezonder dan daarbuiten. Een goed geïsoleerde woning biedt veel voordelen, maar bij gebrek aan goede ventilatie wordt vuile lucht (veroorzaakt door o.a. wassen, koken, douchen en uitademen) niet ververst en ontstaat er een ongezond binnenklimaat.
Om uw woning 24 uur per dag te  kunnen ventileren is dan ook in uw belang  en onze serie luchtverwarmers Allure en Elan zorgen hiervoor!,  hiermee kunnen wij  u volmondig zeggen dat een woning met luchtverwarming een comfortabele en een fijne plek is om op adem te komen.

Brink Climate Systems

Onze fabrikant en tevens leverancier “Brink Climate Systems” specialiseert zich al tientallen jaren in innovatieve oplossingen op het gebied van lucht en is wereldwijd toonaangevend. Het is de passie van Brink om de levens van mensen te verrijken door het mogelijk maken van excellente lucht in woningen, kantoren en bedrijfspanden. De zeer innovatieve oplossingen van Brink  voor de complexe installatievragen van vandaag de dag én voorbereid op de wereld van morgen. Brink ontwikkelt en innoveert dagelijks producten in het topsegment en zijn klaar
klik op onderstaande bedrijfsvideo hoe u met Brink luchtverwarming voor een gezonde lucht kan zorgen?
Breathe Excellence – Brand Movie Brink Climate Systems / bekijk op YouTube.

Laat u als bewoner niet de dupe worden van een ondoordachte keuze, ga voor zekerheid en wooncomfort.
Voor een vervanging van uw luchtverwarmer bent u bij EconVice Nederland aan het juiste adres.

Merken luchtverwarmers in Nederland

Wij zijn bekend met de vervangen van vele fabrikanten van luchtverwarmers in Nederland. EconVice Nederland kan door jarenlange (ruim 40 jaar) expertise uw oude luchtverwarmer vervangen door een nieuwe Brink luchtverwarmer. Brink Climate Systems is één van de grootste fabrikanten op het gebied van luchtverwarming en ventilatiesystemen!
Wij als installateur vervangen alle onderstaande merken door een BRINK gasgestookte en/of indirect-gestookte luchtverwarmer in combinatie met een Brink HRE cv gaswandketel.

 • Brink luchtverwarming
 • Ubbink Mod-Air-Flow
 • Fedders Flexaire
 • Lennox
 • Carrier
 • Climatrol Industries
 • Thermo Air HSU
 • Silentair [snikkertechniek]
 • Fläkt Thermovent L.M.C.
 • Heil – Quaker Corporation
 • Slokker Totaal Unit
 • Stork Multiduct
 • Dupli-Air
 • Econom Ievo
 • Multi Calor
 • Primair
 • Van Iest

Inregelen/afstelling luchtverwarmer

Het belangrijkste  naast een goede aanleg van een luchtverwarmings-installatie is het inregelen en afstellen van de luchtverwarmer! Zowel gas- en luchtzijdig, veelal ligt hier het probleem. Bijkomend voordeel dat bij een goede afstelling, het wooncomfort wordt verhoogt, waardoor u  meteen een prettige woonomgeving ervaart..

Energiebesparing draagt nog het meest bij tot de reductie van Co2. Met relatief eenvoudige middelen valt enorme winst te behalen. EconVice kan u adviseren door deze eenvoudige maatregelen toe te passen en te kijken naar uw stookgedrag en dat voelt u meteen in uw portemonnee, vooral nu de laatste berichten zijn dat de energieprijzen de komende jaren met honderden euro’s per jaar gaan toenemen.
Energie besparen door minder water verbruik, ledverlichting, zuinige apparaten, zonne-energie en isolatie. Maar ook de nieuwste slimme BRINK HR-luchtverwarmingsketels.

Bekijk onze TV-uitzending RTL4  EconVice Nederland

klik op de foto voor start video!

interview met Nana Piguillet-Appiah  

Kijkt u ook eens op onze projecten pagina, wij hebben in de jaren honderden installaties vervangen en geplaatst!