Is het nodig om de luchtkanalen te laten reinigen?

Retour* luchtkanalen reinigen eens per 7 à 8 jaar

Ook de luchtkanalen van uw luchtverwarmings-installatie dienen professioneel gereinigd worden om schimmels en bacteriën tegen te gaan.

Toevoerkanaal;

Het toevoer/aanvoerkanaal vanaf de luchtverwarmer wordt in de luchtverwarmer vooraf met een stoffilter gereinigd en naar de toevoerroosters getransporteerd, hier zal in verhouding zeer weinig vuil te vinden zijn! (het luchtkanaal wordt kort gezegd doorgeblazen) Wel kan er in de vloerroosters vuil van boven invallen, die kan u met uw stofzuiger zo nu en dan eens uitzuigen!

Retourkanaal;

Indien er een retourkanaal* aanwezig is kan deze aan de binnenzijde vervuilen met stofdelen en dient dus om de 7 à 8 jaren gereinigd te worden door een specialistisch reinigingsbedrijf. Indien er ook nog eens vochtige lucht in het retourkanaal* wordt aangezogen zal de vuiligheid toenemen.

Voor het reinigen van de kanalen volgen wij het advies uit de ISSO62. De lucht die aan uw woning wordt toegevoerd, wordt steeds gefilterd. Door de toevoerkanalen gaat uitsluitend droge en gefilterde lucht. Deze kanalen vervuilen nauwelijks.

  • Wij adviseren deze retourkanalen* elke acht jaar te laten reinigen. 
  • Aftakkingen en roosters kunnen het beste elke vier jaar worden gereinigd.

 

Het is voor de luchtzuiverheid in uw woning verstandig de retourkanalen* na acht jaar te laten reinigen!

*retourkanalen zijn luchtkanalen die vanaf het retourrooster naar de luchtverwarmer is aangebracht.

Niet alle woningen hebben een retourkanaal, indien uw luchtverwarmer op een verdieping staat, wordt de retourlucht veelal via retourrooster in de wand(en) retour gezogen.

Maak wel regelmatig deze retourroosters schoon voor voldoende doorstroming!

EconVice adviseert u contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf op dit gebied, u kunt hiervoor terecht  bij reinigingsbedrijf “de Graaf in Uffelte”.

      

“De Graaf luchtkanaalreiniging te Uffelte” voor het laten reinigen van uw luchtverwarming- en/of ventilatiesysteem?

De Graaf luchtkanaalreiniging is voor Noord Nederland een opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in het reinigen van  uw mechanische ventilatie, heteluchtverwarming of warmte-terug-win installatie. in huizen, kantoren en overheidsinstellingen. Sinds enige jaren de benodigde ervaring en expertise opgedaan, zijn zij de ideale partner als het gaat om het inspecteren, reinigen en onderhouden van ventilatiesystemen en luchtkanalen.

Voor een grondige reiniging van de luchtkanalen van uw heteluchtverwarming, WTW systeem of mechanische ventilatie kunt u via het contactformulier een vrijblijvende offerte opvragen.

Bel of mail de Graaf luchtkanaalreiniging voor een vrijblijvende afspraak of offerte. Zij staan graag voor u klaar!

De Graaf luchtkanaalreiniging is een gespecialiseerd bedrijf. Kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu staan bij de Graaf hoog in het vaandel.

Contact

bel voor een afspraak: 06 57 77 27 63
of e-mail: info@degraafluchtkanaalreiniging.nl

adres: Egginkstraat 11, 7975 PG Uffelte