Direct gestookt

Direct gestookte Brink luchtverwarmers  “Allure serie”

Allure B-10 HRD, B-16 HR(D), B-25 HR(D) en B-40 HR(D)

Direct de temperatuur die u wilt

De Allure is een gasgestookte luchtverwarmer die beschikbaar is in verschillende uitvoeringen met verwarmingscapaciteiten variërend van 10 tot 40 kW.
Het toestel is leverbaar in twee varianten: bovenuitblazend (Upflow) en onderuitblazend (Downflow). De Allure Upflow blaast de (warme) lucht uit aan de bovenzijde van het toestel. De Allure Downflow blaast uit aan de onderzijde. De Allure B-10 HRD is alleen leverbaar als Downflow-toestel.

Hoog rendement

De Allure luchtverwarmers kunnen moduleren tussen de 25 en 100% van de maximale toestelcapaciteit. Hierdoor wordt altijd een optimaal vermogen geleverd. Door de gelijkmatige verdeling van de lucht is uw woning, kantoor of andere ruimte snel op temperatuur, terwijl het hoge rendement van de Allure-luchtverwarmer de stookkosten laag houdt. Daarnaast is de Allure voorzien van energiezuinige gelijkstroomventilatoren om zowel een stille als een energie-efficiënte oplossing te bieden.

Eén systeem dat alles kan

De Allure-luchtverwarmer is één systeem dat alles kan: verwarmen, koelen en ventileren. Er komen geen radiatoren of convectoren aan te pas, zodat u alle ontwerp- en inrichtingsvrijheid behoudt. Voor de Allure is een compleet programma accessoires beschikbaar zoals (top)koeling, warmtepomp, balansventilatie met warmteterugwinning (WTW) (zie verderop in deze folder)

Toestel met directe buitenluchtaansluiting

Als de Allure 50% van de lucht rechtstreeks van buiten haalt, moet er voor een buitenluchttoestel worden gekozen. De sifon wordt buiten het toestel geplaatst en het buitenluchtkanaal is dan aangesloten op de retourzijde. Zowel de ruimtetemperatuur als de ventilatielucht worden op een vooraf ingestelde minimumtemperatuur gehouden. Ook kan er automatisch een koppeling gemaakt worden met het afzuigsysteem.

Overal een behaaglijke temperatuur

De voordelen op een rij:

  • Voor een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving
  • Korte opwarmtijd waardoor energiezuinig
  • Optimale ontwerp- en inrichtingsvrijheid
  • Hoog rendement luchtverwarming onder alle omstandigheden
  • Te combineren met balansventilatie met WTW en warmtepomp
  • Uit te breiden met topkoeling (m.u.v. de Allure B-10 HRD)