Goede en gezonde lucht in huis is zeer belangrijk

De energiecrisis van 1973 (ruim 50 jaar geleden) heeft ons bewust gemaakt door woningen uitermate goed te isoleren!

Maar hoe zit het nu in 2024 met uw luchtkwaliteit binnenshuis ?

Een goede luchtkwaliteit binnenshuis is belangrijk om gezondheidsproblemen te voorkomen. Wist je dat de luchtkwaliteit in huis tot wel 10 tot 30 keer slechter kan zijn dan de luchtkwaliteit buiten? De belangrijkste oorzaak van een slechte luchtkwaliteit binnenshuis is te wijten aan onvoldoende ventilatie, maar is ook grotendeels te wijten aan dat wij na de Energiecrisis / oliecrisis in 1973 (u weet het misschien nog autoloze zondagen en benzinedistributie video ) onze woningen steeds meer zijn gaan isoleren, dat is dan wel weer een gunstig effect op uw energierekening en maakt uw huis warmer en comfortabeler, maar het verandert ook het binnenklimaat van uw woning!
Neem uw leeftijd en vermenigvuldig deze met 0,9. Dat is uw binnen-leeftijd, of het aantal jaren dat je in je huis of kantoor hebt doorbrengt, Voor de meeste mensen is dit gelijk aan ongeveer 90% van hun leven.

Gezondheidsklachten;

Een ongezond binnenklimaat kan gezondheidsklachten veroorzaken m.b.t. schimmelvorming en zwammen door vocht, huisstofmijt en fijnstof zijn enkele factoren die uw binnenklimaat negatief beïnvloeden, maar ook afvalstoffen van apparaten zoals een geiser, cv, openhaard of gasfornuis, kookluchtjes die middels waterdamp zich verspreiden, rook van sigaretten of chemische stof uit bouwmaterialen en producten, zoals formaldehyde, asbest en Radon.

Gezonde binnenlucht heeft een positieve invloed op ons dagelijks leven.
Het verbetert onze gezondheid, maakt ons gelukkiger, geeft ons meer energie en kan zelfs onze levensverwachting verlengen.
Helaas is de lucht die we ademen niet automatisch de lucht die we nodig hebben.

We eten, slapen en werken. En we ademen. Meer dan 25.000 (!) keer per dag.

Het is onze droom om dat te veranderen. Om excellente binnenlucht bereikbaar te maken voor iedereen.
“Dag in, dag uit”.

Een goede ventilatie is van levensbelang.

Een goede en gezonde lucht in huis is belangrijk voor uw gezondheid.
Ventilatie zorgt ervoor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en schone lucht het huis binnenkomt.

Goed ventileren is 24 uur per dag zorgen voor frisse lucht in huis.

Onvoldoende ventileren kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, astma en allergische reacties. In veel huizen zorgen ventilatiesystemen voor frisse lucht. Belangrijk is dat een ventilatiesysteem goed is ontworpen, geïnstalleerd en afgesteld. Daarnaast moet u als bewoner deze installatie goed gebruiken en er regelmatig onderhoud aan (laten) plegen.

Bij Brink Climate Systems in Staphorst zijn vele medewerkers dagelijks bezig met het innoveren van lucht.

Bij het ontwikkelen van onze klimaatoplossingen hebben we een belangrijke drijfveer: excellente lucht creëren om in jouw leven het verschil te kunnen maken.
Bekijk de video hiernaast en ervaar onze reis naar excellente lucht.     Video 

Tips:

> Goed ventileren is altijd ventileren, 24 uur per dag, winter en zomer.
> Extra ventilatie is nodig tijdens het douchen, koken, drogen van de was, feestjes etc.
Bekijk hier uitleg Gezondheid.