Let op bij het vervangen van uw luchtverwarming roosters?

Let op bij vervangen roosters?

Indien u uw rooster gaat vervangen door nieuwe of u wilt ze schoonmaken let dan op het volgende;

  1. Indien een installatie goed is ingeregeld zijn de klepjes van het verwarmingsroosters op een bepaalde waarde afgesteld, merk de rooster waar ze gezeten hebben.
  2. Indien u nieuwe roosters aanschaft zullen deze op de juiste wijze afgesteld te worden als de oude, als u dit niet doet is de gehele inregeling verloren gegaan.
  3. Voor een goede werking en ook gelet op het energieverbruik zal bij wijziging aan de instelling uw gehele installatie opnieuw ingeregeld te worden. (EconVice Nederland kan dit voor u verzorgen)
  4. Dus let goed op zodra u iets gaat wijzigen, de consequenties zijn groter dan u denk, voorkomen scheelt u een extra uitgave voor een goede werking en vooral uw comfort wijzigt hierdoor.

 

Roosters voor luchtverwarming in z’n mooiste vorm;

Traditioneel worden de toevoerroosters bij de gevel geplaatst (net als de radiatoren bij een CV-installatie). Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Bij de uitstekende luchtdichtheid en thermische kwaliteit van de moderne woningen kan de warmte vaak beter vanuit de kern of binnenwand van de woning worden ingebracht via onopvallende roosters.

Er zijn ook situaties waarbij de roosters in het plafond kunnen worden geplaatst. Voor het inblazen van de warme lucht en het afzuigen daarvan zijn verschillende soorten roosters beschikbaar. De standaard roosters zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en kunnen (tegen meerprijs) in elke RAL-kleur worden aangeboden. Daarnaast zijn er ook fraaie aluminium roosters beschikbaar. Deze zijn afgewerkt in een satijnglanzende, naturelkleurige finish.

Links aluminium, rechts stalen vloerrooster.

Een modern verwarming systeem voor de woningen van vandaag.

Onopvallende roosters en een eenvoudig kanalensysteem zijn voldoende om de voordelen van luchtverwarming optimaal tot hun recht te laten komen in de héle woning. De slimme regeling warmt vertrekken nagenoeg onmerkbaar op. De werking is storingsvrij en vergt een minimum aan onderhoud.

Standaard Brink stalen vloerrooster.

Luxe Brink Aluminium vloerrooster in de afmeting 300×60 en 300×100 mm.

Deze uitvoering is ook verkrijgbaar voor uw bestaande Brink retourroosters, hierbij is het belangrijk dat uw vloersparing recht en netjes is afgewerkt.

Deze Aluminium vloerrooster zijn corrosiebestendig  en hard geanodiseerd.

Hard anodiseren is een variatie op normaal anodiseren. Het is een proces waarbij het aluminium voorzien wordt van een zeer harde slijtvaste laag meerdere malen dikker dan bij standaard anodiseren.
Door middel van hard anodiseren kunnen laagdiktes tot wel 150 micron (0,15 millimeter) bereikt worden. De laag is zeer kras- en slijtvast en heeft een extreem hoge corrosieweerstand en hardheid.

De roosters zijn niet in afwijkende afmetingen leverbaar!

Luxe Brink Aluminium vloer-retourroosters verkrijgbaar in onderstaande standaard afmetingen.

300 x 150 mm

300 x 200 mm

350 x 150 mm

400x 200 mm

400 x 400 mm

500 x 200 mm

500 x 300 mm

500 x 500 mm

600 x 150 mm

750 x 150 mm

750 x 200 mm

750 x 300 mm

Voor het bestellen van bovenstaande Aluminium vloer-retourroosters kunt u eerst even contact met ons opnemen!

Wilt u nieuwe roosters bestellen kijk in onze webwinkel!