Roosters

Aandachtspunten bij vervangen roosters

Indien u uw rooster gaat vervangen door nieuwe of u wilt ze schoonmaken let dan op het volgende;

  1. Indien een installatie goed is ingeregeld zijn de klepjes van het verwarmingsroosters op een bepaalde waarde afgesteld, merk de rooster waar ze gezeten hebben.
  2. Indien u nieuwe roosters aanschaft zullen deze op de juiste wijze afgesteld te worden als de oude, als u dit niet doet is de gehele inregeling verloren gegaan.
  3. Voor een goede werking en ook gelet op het energieverbruik zal bij wijziging aan de instelling uw gehele installatie opnieuw ingeregeld te worden. (EconVice Nederland kan dit voor u verzorgen)
  4. Dus let goed op zodra u iets gaat wijzigen, de consequenties zijn groter dan u denk, voorkomen scheelt u een extra uitgave voor een goede werking en vooral uw comfort wijzigt hierdoor.

Roosters voor luchtverwarming in z’n mooiste vorm;

 

Traditioneel worden de toevoerroosters bij de gevel geplaatst (net als de radiatoren bij een CV-installatie). Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Bij de uitstekende luchtdichtheid en thermische kwaliteit van de moderne woningen kan de warmte vaak beter vanuit de kern of binnenwand van de woning worden ingebracht via onopvallende roosters. Er zijn ook situaties waarbij de roosters in het plafond kunnen worden geplaatst. Voor het inblazen van de warme lucht en het afzuigen daarvan zijn verschillende soorten roosters beschikbaar. De standaard roosters zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en kunnen (tegen meerprijs) in elke RAL-kleur worden aangeboden. Daarnaast zijn er ook fraaie aluminium roosters beschikbaar. Deze zijn afgewerkt in een satijnglanzende, naturelkleurige finish.

Een modern verwarmingssysteem voor de woningen van vandaag.

Onopvallende roosters en een eenvoudig kanalensysteem zijn voldoende om de voordelen van luchtverwarming optimaal tot hun recht te laten komen in de héle woning.

 

Mag ik de instelling van de toevoerroosters wijzigen?

Uw luchtverwarming installatie is door uw installateur,  indien deze gespecialiseerd is luchttechnisch ingeregeld. U kunt dit zelf controleren door te kijken dat het instelschroefje is in of uit is gedraaid dit schroefje zit aan de andere zijde van het kartelrolletje bij vloerroosters of hendeltje  bij de witte wandtoosters.
Ook kunt u uw installateur vragen naar de inregelstaten die hij dan heeft ingevuld.
Elk rooster heeft zijn eigen instelling. Om te zorgen dat deze instelling gehandhaafd blijft dienen de roosters altijd bij schoonmaken op dezelfde plek worden gelegd, veranderd u dat of u krijgt nieuwe roosters let dan wel op dat de roosters weer op dezelfde instelling worden afgesteld.

Natuurlijk kan ook door ouderdom van de luchtverwarmer dit ontregeld zijn. Ook kan het zijn dat er tussentijds een gasblok of systeemventilator is vervangen waardoor de instelling ook is veranderd.

Als u dit wijzigt zal het systeem niet meer optimaal werken en dient opnieuw ingeregeld te worden. Dit dient door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd te worden.

Ontregeling kan zorgen voor hoger gasverbruik en klachten zoals tochten en als niet comfortabel worden ervaren , indien u vragen hierover heeft neem dan gerust contact met ons op, wij kunnen u hierin adviseren.

 

Instelling luchthoeveelheid wand- en vloer toevoer roosters

 

 

Wilt u nieuwe roosters bestellen? Kijk dan in onze webwinkel.    naar webshop!