Wat te doen bij storingen

Storing aan luchtverwarmingsinstallatie

Indien u vaste klant bent van EconVice Nederland  en uw heeft een storing aan uw Brink luchtverwarmer en/of hieraan gekoppelde Brink combiketel en deze valt nog onder het garantietermijn van 2 jaar dan kunt op onderstaande contactbutton klikken voor het sturen van een bericht per e-mail. Wij zullen u dan indien mogelijk z.s.m. contact met u opnemen.

Alleen vaste klanten die nog in de garantieperiode van 2 jaar na plaatsing luchtverwarmer(s) kunnen wij in vakantieperiodes van dienst zijn!

 

Kan ik een storing van mijn cv-ketel zelf verhelpen?

Een storingscode in het venstertje van je cv-ketel vertelt je vaak wat het probleem is als je geen warm water uit de kraan krijgt of de verwarming niet aanslaat. In de gebruiksaanwijzing staat mogelijk wat je zelf kunt doen bij een bepaalde storingscode. Soms staat er aangegeven dat er een probleem is met een specifiek onderdeel en dat je daarvoor de hulp van een storingsdienst of cv-monteur nodig heeft.

Storing Brink HRE cv-verwarmingsketel

Op een cv-ketel storing zit je nooit te wachten. Je staat onder de douche en het water wordt niet meer warm. Of je zet de thermostaat omhoog, want je hebt het koud, maar er gebeurt niets. Het blijft kil in huis. Soms kun je een storing in je cv-ketel zelf oplossen. Daarvoor hebben we een checklist opgesteld. Heb je alles gedaan, maar is de storing nog niet opgelost, bel dan jouw lokale cv-monteur.

Als je een gaslucht ruikt of de koolmonoxidemelder is afgegaan!

 • Ga onmiddellijk in de frisse lucht staan: buiten of bij een open raam of deur.
 • Tel of alle mensen uit het huis aanwezig zijn.
 • Ga het pand niet opnieuw in en loop niet weg bij het open raam of de open deur tot de hulpdiensten zijn aangekomen, het pand goed gelucht is en de melder niet meer afgaat.

Lucht in installatie

Te veel lucht in de leidingen zorgt ervoor dat de centrale verwarming voor een deel koud blijft. De waterdruk van een cv-ketel dient tussen de 1 à 2 bar te zijn. Is er niet voldoende druk, dan kan het warme water niet helemaal rond gepompt worden. De oplossing is de cv-installatie bijvullen en ontluchten.
Uw cv-ketel bijvullen

Uw ketel zelf bijvullen is vaak makkelijker dan u denkt. Het enige wat u nodig heeft is een vulslang, een doekje, een emmer en een waterpomptang.

Controleer bij storing cv-ketel eerst de volgende punten:

 • Werkt de kamerthermostaat Het kan zijn dat de batterijen op zijn, waardoor er geen signaal wordt doorgegeven aan de cv-ketel
 • Staat de kamerthermostaat hoog genoeg? Heeft  een thermostaat met een digitaal display? Controleer dan of er vreemde meldingen op worden getoond. Zo ja, zoek in de handleiding op wat de melding betekent.
 • Zijn de zekeringen (of stoppen) nog intact en is de aardlekschakelaar in je meterkast nog aan?
 • Ziet u water uit de installatie lopen?
 • Kijk op de display van het verwarmingstoestel, ziet u een code onthoud deze of schrijf hem op en druk daarna op de resetknop. Gaat de ketel weer branden dan is het opgelost!, kijkt u wel in de installatiehandleiding onder storingen wat de storing geweest kan zijn! komt de storing terug dan weet u welk storingsnummer er op komt en kan u dit aan uw installateur doorgeven.

Kan ik een storing van mijn cv-ketel zelf verhelpen?

Een storingscode in het venstertje van je cv-ketel vertelt je vaak wat het probleem is als je geen warm water uit de kraan krijgt of de verwarming niet aanslaat. In de gebruiksaanwijzing staat mogelijk wat je zelf kunt doen bij een bepaalde storingscode. Soms staat er aangegeven dat er een probleem is met een specifiek onderdeel en dat je daarvoor de hulp van een storingsdienst of cv-monteur nodig heeft.

Hoe reset u de Brink / Intergas  HRE combibetel?

 • U kunt het toestel resetten door de knop kort in te drukken.
 • Druk je deze knop te lang, dan verschijnt rF in het 1e display en L of – in het 2e display.
 • Druk kort op of wacht een minuut om weer terug te gaan naar de bedrijfscodes.

Afbeeldingsresultaat voor storing intergas hre
Een storingscode in het venstertje van je cv-ketel vertelt je vaak wat het probleem is als je geen warm water uit de kraan krijgt of de verwarming niet aanslaat.
In de gebruiksaanwijzing staat mogelijk wat je zelf kunt doen bij een bepaalde storingscode.

Er blijft een 1 in display staan bij sleuteltje

 • Geeft uw Brink / Intergas CV-ketel aan dat hij in storing [ 1 ] staat?
 • Intergas storing 1 geeft aan dat er iets mis is met de temperatuur in de CV-ketels.
 • Door een te hoge temperatuur komt er een hoge druk op de CV-ketels.
 • Dit zorgt voor snellere slijtage en kan voor defecte onderdelen in je CV-ketels zorgen.
 • Mogelijke oorzaken:  Lucht in de CV-installatie.
 • Dit zorgt voor valse metingen. De ketel verwarmt wel, terwijl dit niet nodig is.

 

Niet toereikende doorstroming

 • Als het water niet goed doorstroomt, dan wordt de gewenste temperatuur niet door de thermostaat gemeten.
 • Hierdoor zal de CV-ketels blijven verwarmen, waardoor de temperatuur onnodig omhoog gaat.
 • De circulatiepomp zorgt dat het water wordt rondgepompt in je CV-installatie.
 • Als de circulatiepomp in een te lage stand staat of niet meer werkt door kalk, dan kan Intergas storing 1 ontstaan.