Ventilatieventielen

Speciaal ontworpen ventilatieventielen

Voor een goede toe- en afvoer van ventilatielucht bij gebalanceerde ventilatie is het advies de daarvoor geschikte ventielen toe te passen. Brink Climate Systems heeft hiervoor twee ventilatieventielen ontwikkeld van hoogwaardig kunststof (kleur wit, RAL 9016). Beide ventielen zijn voorzien van een rubberen bevestigingsring die zorgt voor een perfecte afdichting. Door toepassing van klemveren is de montage eenvoudig. De regeling is traploos instelbaar.


Toevoerventiel

Het kunststof toevoerventiel is voorzien van een verhoogde rand van 40 mm, zodat vervuiling van plafond of wand wordt tegengegaan. Standaard wordt een strip meegeleverd voor een schone zone. Wanneer deze wordt gemonteerd, wordt de lucht niet langs de nabijgelegen wand geblazen. Door het vergroten van de ventielinstelling wordt de luchthoeveelheid verhoogd en de weerstand verlaagd. Het toevoerventiel kan in het plafond worden gemonteerd (kernzijdig of gevelzijdig). Het toevoerventiel heeft (afhankelijk van de uittredesnelheid van het ventiel) een hoog inducerend vermogen en een zeer geringe geluidsproductie. Het ventiel is geschikt voor kanalen met een diameter van 125 mm. De geadviseerde maximale luchthoeveelheid is 50 m3/h.


Afvoerventiel

Het kunststof afvoerventiel kan worden toegepast in geval van relatief lage drukverschillen en is specifiek geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes. Het ventiel past op kanalen met een diameter van 100.