Risico’s 2e hands luchtverwarmer kopen


Pas op met aankoop 2e hands luchtverwarmer op verkoopsites

Bent u op zoek naar een vervanger voor uw oude luchtverwarmer en u vindt een nieuwe te duur?

Een nieuwe luchtverwarmer kopen is best wel een grote investering, laat u niet misleiden en koop een goed werkend toestel zonder mankementen.

Vervangen van onderdelen zijn zeker niet goedkoop en kunnen u flink verassen! Wij hebben dat al meerder keren mogen aanhoren van klanten die dergelijke toestellen hebben aangekocht en die nadien met flinke kosten werden opgezadeld.

Er worden veel toestellen aangeboden via verkoopsites die zijn vervangen door een nieuwe, Pas op u kent niet de historie van het toestel en waarom is hij vervangen ?

Wist u dat er vele toestellen worden aangeboden met haarscheurtjes in de warmtewisselaar, deze worden alleen maar groter en de kosten voor vervanging liegen er niet om en kunnen maar liefst tussen de €. 1.200,00 en € 1.500,00 oplopen en dan moet hij nog geplaatst worden!
Van de 10 luchtverwarmers die wij vervangen zijn er maar liefst 9 stuks met scheuren , dus let goed op kijk naar scheurtjes in de RVS warmtewisselaar, om dit goed te controleren moet de wisselaar gedemonteerd worden! Vooral de versie met de groene strip aan de zijkant deze is meestal lek (bouwjaar 1997 – 2003)

Tevens moet u er van bewust zijn dat door een lekke warmtewisselaar er kans is op koolmonoxide!

Indien u al besluit een gebruikte / 2e hands luchtverwarmer aan te kopen laat deze dan door een luchtverwarming specialist op gebreken controleren !!.