Wist u dat u met luchtverwarming slim kunt besparen!


Stel: Uw gezin is overdag veel weg ,ouders naar het werk, kinderen naar school.

 

Bijverwarming met Infraroodpanelen;

Infrarood panelen werken anders dan ‘gewone’ verwarming, die de lucht in de hele ruimte verwarmt (convectieverwarming). Deze warmtepanelen zet je neer of hang je aan de muur of aan het plafond. Ze geven stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer (bijvoorbeeld je werktafel of de zithoek). Zit je in de stralingswarmte, dan voelt dat comfortabel, ook al is de luchttemperatuur om je heen lager. Net zoals het in de lente in de zon behaaglijk kan zijn ook al is de temperatuur nog laag. Maar als je bij het warmtepaneel wegloopt, is de warmte ook weg. Infraroodpanelen worden ook wel IR-panelen genoemd.
Infraroodpanelen worden heel snel warm en zijn daardoor geschikt als bijverwarming op een bepaalde plek, voor een wat kortere tijd. Om ruimtes de hele tijd te verwarmen, zijn ze eigenlijk alleen geschikt als je huis zeer goed geïsoleerd is en dus weinig warmte verliest. De infraroodpanelen verwarmen dan ook de meubels, vloer en wanden en daarmee indirect ook de lucht. In een huis met minder goede isolatie kost dit veel energie.

Let op: behalve infraroodpanelen zijn er ook andere soorten infrarood verwarming. Bijvoorbeeld infrarood vloerverwarming, -wandverwarming en -plafondverwarming, infrarood folie en infrarood kacheltjes. Ze worden vaak als duurzaam aangeprezen, maar dat zijn ze niet. Al deze soorten zijn net zo onzuinig als gewone elektrische verwarming. Lees meer onder het kopje Niet zuinig: infrarood kachel en infraroodvloerverwarming.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *