Marknesse (NOP)

Ook zorgt EconVice Nederland dat problemen aan uw luchtverwarmingsinstallatie opgelost kunnen worden, ook indien u er met uw huidige installateur er niet uit komt.

Deze bewoners waren zeer aangedaan over de geleverde en gemonteerde luchtverwarmingsinstallatie door een installateur die luchttechnisch geen juiste keuze heeft gemaakt voor vervanging van de huidige Brink B-33H luchtverwarmer die in de cv ruimte/berging stond.

De installateur had bedacht om in het plafond een ventilatorunit met een cv-warmtewisselaar op te hangen en hiermee de luchtverwarmingsinstallatie een nieuw leven in te blazen. Nu kan ik u wel vertellen het blazen kunt u wel vergeten?, een drama en dan heb ik nog niet te veel gezegd.

Na lang wikken en wegen is EconVice Nederland ingeschakeld om het probleem volledig op te lossen, de heer J. Ruiter heeft in 2 dagen de aangebrachte installatie van derden (8 maanden oud) gedemonteerd en een juiste en goed en comfortabel werkende installatie van Brink Climate Systems te Staphorst herplaatst.

De Brink Elan 25 (upflow) is aan een hout-cv ketel aangesloten die ervoor zorgt dat de cv aanvoer temperatuur op de juiste gewenste temperatuur komt. Is nu de aanvoer temperatuur lager dan past de Brink Elan 25 zich zelf automatisch aan om de juiste gewenste ventilatorsnelheid te bepalen en op een comfortabele temperatuur in te kunnen blazen in het kanalensysteem.
Tevens zit in de Brink Elan 25 indirectgestookt een stoffilter om de retourlucht te filteren en weer schoon in te brengen.

In de gemaakte installatie door de vorige installateur was geen stoffilter geplaatst en de warmtewisselaar zat dan na 8 maanden gebruik ook al voor een derde dicht en gaf hierdoor nog meer weerstand in het kanalensysteem dat het geluid ondragelijk werd en de woning niet te verwarmen was, er stonden dan ook diverse elektrische kacheltjes om het huis op temperatuur te krijgen.

De bewoners zijn nu weer tevreden en door de keuze van een nieuwe Brink Elan 25 indirect gestookte luchtverwarmer zitten ze er in de koude periode er weer warmpjes bij.