Lichtenvoorde (Gld)

Nieuwe Brink luchtverwarmer type BRINK SWB-HR + Renovent WTW-unit.
Deze bewoners hebben gekozen om de bestaande badgeiser te behouden en de oude Brink B-8M(D) en de Stork ventilatie-unit (afzuigbox te laten vervangen.
EconVice Nederland heeft voor deze vervanging i.s.m. de klant een voorstel gedaan om de oude Brink B-8M(D) te vervangen door een nieuwe Brink SWB-HR, dit toestel is speciaal ontworpen voor vervanging van de B-8 serie, hierdoor kan de bestaande uitblaasmodule (podium met de bestaande afvoer kanalen) blijven behouden en hierop kan de nieuwe SWB-HR weer herplaatst worden.
De retour aansluiting wordt aangepast op de nieuwe situatie en er wordt een nieuwe rookgasafvoer gemaakt in het dak.
In de oude situatie was de rookgas van de B-8 M(D) gekoppeld met de bestaande badgeiser, deze badgeiser blijft behouden en dus ook de rookgasafvoer. De B-8 M(D) wordt afgekoppeld en de nieuwe SWB-HR krijgt een nieuwe gesloten rookgasafvoer. (mugro 3000)
Door de oude B-8 te vervangen door een nieuwe HR- SWB kunnen deze bewoners +/- 25% van het huidige gebruik aan aardgas per jaar besparen.
De oude Stork ventilatiebox wordt vervangen door een Brink Renovent WTW (warmteterugwinunit) In dit geval waren de aan en afzuigkanalen in de cv-ruimte aanwezig en in aangepaste vorm opnieuw worden aangesloten.
Door deze vervanging kan indien men het systeem volgens de leveringsvoorwaarden gebruikt een besparing op het aardgas behalen van +/- 300 m/3 per jaar.