Healthy Home Holland

ActivePure®technologie elimineert ook snel 99,9% van het SARS-CoV-2-virus in de lucht

august • dec. 17, 2020

Op NASA gebaseerde ActivePure-technologie elimineert snel 99,9% van het SARS-CoV-2-virus in de lucht in FDA-conforme militaire laboratoriumtests


Ontwikkelaar schaalt productie om te voldoen aan wereldwijde pandemiebehoeften
(PRNewsfoto / ActivePure Technologies, LLC)

DALLAS, 14 december 2020 / PRNewswire / – 
ActivePure Technologies, LLC, heeft aangekondigd dat zijn luchtzuiverende technologie in slechts 3 minuten meer dan 99,9% van het sterk geconcentreerde SARS-CoV-2-virus in de lucht in een afgesloten omgeving heeft geïnactiveerd, onder detecteerbare niveaus. Het testen van de ActivePure Technology® werd uitgevoerd door een van ’s werelds beste testfaciliteiten voor bioveiligheid, de University of Texas Medical Branch (UTMB), die voornamelijk test voor het Amerikaanse leger en de Centers for Disease Control (CDC). 

“Deze resultaten demonstreren de effectiviteit van de technologie in een laboratoriumomgeving”, zegt Dr. William S. Lawrence, PhD, directeur van de Aerobiology Services Division van UTMB’s Galveston National Laboratory.
ActivePure Technologies voorziet een wijdverbreid gebruik van de technologie om de hoeveelheid SARS-CoV-2-virus in de lucht en op harde oppervlakken in commerciële, residentiële en medische omgevingen te verminderen. ActivePure Technology is al meer dan 10 jaar op de retailmarkt als luchtreiniger. Het wordt geïnstalleerd als onderdeel van HVAC-systemen of als de kerntechnologie in de draagbare luchtzuiveringsunits van het bedrijf. ActivePure Technologies verkoopt momenteel ongeveer 500.000 ActivePure-eenheden per jaar voor alle merken en productlijnen, maar ziet een enorme toename in de vraag van zijn distributeurs als gevolg van de pandemie.
ActivePure-technologie stelt ons in staat om het coronavirus in de lucht aan te vallen met realtime eliminatie van virale deeltjes, zodat we de ruimtes kunnen terugwinnen – de sportscholen, restaurants, diners, theaters, schoonheidssalons en kapperszaken – die ons na aan het hart liggen en ons dierbaar zijn , ”Aldus Joe Urso, voorzitter en CEO van ActivePure Technologies, LLC. In tegenstelling tot conventionele, passieve, op filtratie gebaseerde luchtreinigers, werkt ActivePure onmiddellijk en vereist geen opvang- of belichtingstijd. Het vult snel en continu een kamer met virusneutraliserende deeltjes die virussen onmiddellijk afbreken tot hun samenstellende delen, waardoor ze onschadelijk worden. “
“ActivePure omgeeft een persoon met beschermende virusinactiverende lucht,” voegde Urso toe, “wat vooral belangrijk is in een medische omgeving. Ik beschouw het als een vorm van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).”
De Cleveland Clinic voert een tweejarig onderzoek uit met ActivePure-eenheden in de operatiekamers om te zien of de technologie wondinfecties kan verminderen. Daniel Sessler, M.D., voorzitter van uitkomstenonderzoek, zei: “De Cleveland Clinic past zijn werkwijzen voortdurend aan om ervoor te zorgen dat we onze patiënten de veiligste zorg bieden.”
“In deze dodelijke pandemie,” voegde Urso eraan toe, “moeten mensen lucht hebben die ze kunnen vertrouwen.”
Het UTMB-onderzoek werd eind november 2020 uitgevoerd in een Bio Safety Level (BSL) -3 en -4 laboratorium, dat de meest dodelijke pathogenen ter wereld bestudeert. 1 Momenteel is bijna alle BSL-4-analyse gewijd aan Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en militaire tests. Volgens de CDC worden BSL-4-faciliteiten “gebruikt om middelen te bestuderen die een hoog risico op levensbedreigende ziekten opleveren”. 2
De tests werden in drievoud uitgevoerd, volgens de richtlijnen en protocollen van de FDA. Levend SARS-Cov-2-virus werd met extreem hoge concentraties in een testkamer gesproeid (7+ logs, of meer dan 10 miljoen deeltjes per milliliter).
Binnen 3 minuten verminderden de op ActivePure Technology gebaseerde Aerus® Pure & Clean- en Vollara® Air & Surface Pro-units, gekalibreerd op de laagste stand van slechts 29 kubieke voet per minuut luchtbeweging, de concentratie van het virus tot niet meer dan 1,6 logs , een vermindering van 99,96%. Het lab kon slechts 1,6 logs meten, dus de werkelijke resultaten hebben mogelijk geresulteerd in een reductie van 99,99% of meer. 3 De units maakten alleen gebruik van de ActivePure-technologie; alle andere zuiveringstechnologieën in de units werden uitgeschakeld of verwijderd.
Andy Eide, Vice President Engineering van ActivePure® verklaarde: “Wij geloven dat de beste verdediging een goede overtreding is. De aanval inzetten en proactief SARS-CoV-2-virussen neutraliseren, is een zeer effectieve manier om de hoeveelheid virus die uw masker bereikt of op oppervlakken die u kunt aanraken, tot een minimum te beperken. “Hij voegde eraan toe:” We vervaardigen bijna 100 verschillende producten met ActivePure, waarmee we problemen in elke denkbare omgeving aanpakken, van huizen tot kantoren, hotelkamers, liften en zelfs auto’s. “
Een volledig rapport van het lab wordt voor de vakantie verwacht, zei Urso.
Hij voegde eraan toe: “Uit het onderzoek van november bleek dat ActivePure-technologie enorme reducties in drie minuten oplevert, maar kortere looptijden zijn niet getest. We zullen nu de werkzaamheid testen in slechts 30, 60 en 120 seconden om te zien hoe snel we vergelijkbare of betere resultaten kunnen behalen.  En we zullen in de toekomst samenwerken met de BSL-3 en 4 labs om andere zeer besmettelijke pathogenen te testen. “
Over ActivePure Technologies, LLC
In 2017 werd ActivePure Technologies LLC, voorheen bekend als Aerus Holdings LLC, door de Space Foundation erkend als de enige oppervlakte- en luchtzuiveringstechnologie die zich effectief aanpast en de technologie die oorspronkelijk voor NASA was ontwikkeld op de markt bracht om de kwaliteit van leven voor de hele mensheid te verbeteren. het werd opgenomen in de Space Technology Hall of Fame tijdens een receptie gesponsord door SpaceX.4
ActivePure is een gepatenteerd wetenschappelijk proces dat super geladen, submicroscopische deeltjes met een enorme snelheid verzendt. Deze deeltjes ontstaan ​​door reacties tussen omgevingswater en zuurstofmoleculen, een gepatenteerde matrixcoating en een specifieke golflengte van UVC-licht. De deeltjes komen in botsing met virussen, bacteriën en luchtverontreinigende stoffen en veranderen ze onmiddellijk in onschadelijke elementen.
De technologie wordt al enkele jaren gebruikt door HVAC-installateurs en als draagbare eenheden vanwege zijn bewezen vermogen om ziekteverwekkers te doden. Meer dan een miljoen ActivePure-systemen zijn momenteel in gebruik om eerstelijnsmedewerkers in ziekenhuizen zoals de Cleveland Clinic en in overheidsgebouwen, waaronder het Texas State Capitol, huizen, restaurants, kantoren en andere openbare ruimtes, te beschermen.
De FDA keurde in juni de ActivePure-technologie, ingezet in een Aerus Medical Guardian-eenheid, goed als een klasse II medisch hulpmiddel voor gebruik in bezette kamers om zes verschillende pathogenen te inactiveren, waaronder een RNA-virus vergelijkbaar met SARS-CoV-2.5 Eerder onderzoek wees uit dat ActivePure inactiveert het COVID-19-virus op oppervlakken 6
Andere gepubliceerde systemen, zoals HEPA, UV-licht en MERV-13 zijn passief, traag en kunnen ziekteverwekkers vangen, maar vernietigen ze niet. Vele andere zijn zo gevaarlijk dat mensen en huisdieren niet in de kamer kunnen zijn als ze aan het werk zijn.
  1.  https://www.scientificamerican.com/article/facing-down-the-world-s-deadliest-pathogens-in-a-bsl4-lab/
  2. https://www.niaid.nih.gov/research/biodefense-biosafety-labs
  3. ‘Logverminderingen’ geven aan hoe effectief een product is bij het verminderen van ziekteverwekkers. Hoe groter de logboekreductie, hoe effectiever het product is bij het doden van bacteriën en andere ziekteverwekkers die infecties kunnen veroorzaken. Een reductie van 1 log betekent 9 keer iets verminderen, een reductie van 2 logs betekent iets 99 keer verminderen, een reductie van 3 logs betekent iets met 999 keer of 99,9% verminderen, enz.
  4. https://www.spacefoundation.org/what-we-do/space-technology-hall-of-fame/
  5. https://www.biospace.com/article/releases/aerus-announced-today-that-it-received-class-ii-medical-device-clearance-from-the-us-food-and-drug-administration -fda-for-the-aerus-medical-guardian / #: ~: text = DALLAS% 2C% 20TX% 20% 2F% 20ACCESSWIRE% 20% 2F% 20 juni, de% 20Aerus% 20Medical% 20Guardian% 20met
  6. https://www.activepure.com/covid/
  7. link naar oorspronkelijk artikel: https://www.prnewswire.com/news-releases/nasa-based-activepure-technology-rapidly-eliminates-99-9-of-airborne-sars-cov-2-virus-in-fda-compliant-military-lab-tests-301191622.html?tc=eml_cleartime
https://www.businesswire.com • 01 okt., 2020 • 0 Opmerkingen
DALLAS – (BUSINESS WIRE) – Aerus, de wereldleider in oppervlakte- en luchtzuiveringsoplossingen, kondigde woensdag aan dat onafhankelijke testresultaten van hun Hydroxyl Blaster met ActivePure-technologie bevestigen dat het product het SARS-CoV-2-virus op oppervlakken vernietigt.
De testgegevens, uitgevoerd door het onafhankelijke Food and Drug Administration-conforme laboratorium, MRIGlobal, hebben een oppervlakte-dodingspercentage van 99,98% van levend SARS-CoV-2-virus in zeven uur vastgesteld. SARS-CoV-2 is het virus dat COVID-19 veroorzaakt.
Het is wetenschappelijk bewezen dat de bekroonde ActivePure-technologie van Aerus microscopisch kleine ziekteverwekkers en verontreinigingen op oppervlakken en in de lucht vernietigt en is beschikbaar in meer dan 70 Aerus-producten, waaronder de Aerus Medical Guardian die door de FDA is goedgekeurd als Klasse II Medical Device 510 (k) .De Aerus Hydroxyl Blaster met ActivePure-technologie is een betaalbare, mobiele, plug-and-purify luchtreiniger die werkt op interne vernevelde pathogenen en oppervlakteverontreinigingen.

Gecontroleerde, onafhankelijke laboratoriumstudies hebben de werkzaamheid van ActivePure-technologie in Aerus-producten aangetoond, waaronder: 93% oppervlaktedood in drie uur live SARS-CoV-2, zelfs wanneer bedekt door een beschermende biofilm, met de Aerus Hydroxyl Blaster met ActivePure-technologie 98% oppervlaktedood in zes uur live SARS-CoV-2, zelfs wanneer bedekt door een beschermende biofilm, met de Aerus Hydroxyl Blaster met ActivePure-technologie 99,999% sterftecijfer van RNA-virussen in de lucht in slechts 30 minuten met de Aerus Medical Guardian met ActivePure-technologie, een FDA 510 (k) goedgekeurd klasse II medisch hulpmiddel 99,9999% doden van RNA-virussen in de lucht in 60 minuten met de Aerus Medical Guardian met ActivePure-technologie “We hebben een technologie gedemonstreerd in onafhankelijke laboratoriumstudies om COVID-19 binnenshuis te doden en de wereld op een veiligere manier weer aan het werk, terug naar school en weer tot leven te brengen.

Onze eenheid werkt in realtime om 99,98% van de nieuwe COVID-19-virussen te vernietigen die opnieuw in de ruimte zijn geïntroduceerd, na slechts zeven uur installatie ”, aldus Joe Urso, CEO van Aerus. “De doeltreffendheid van onze gegevens is consistent met onze andere eerder gerapporteerde RNA- en DNA-virustestgegevens en bevestigt dat ActivePure-technologie die wordt gebruikt in onze oppervlakte- en luchtzuiveringssystemen de snelst werkende continue oplossing is die beschikbaar is. We zijn zeer verheugd om deze COVID-19-desinfectieresultaten met onze ActivePure Technology-oplossingen aan te kondigen. ” Hoe ActivePure-technologie anders is Luchtreinigers vallen over het algemeen in twee categorieën: actief of capture-based.

Zoals de naam al doet vermoeden, is ActivePure-technologie een actief gebaseerde desinfectieoplossing, waarmee Aerus-apparaten met ActivePure-technologie niet alleen de lucht kunnen desinfecteren en zuiveren, maar ook oppervlakken. De gepatenteerde technologie van Aerus maakt gebruik van vrije zuurstof- en watermoleculen en zet deze om in krachtige oxidatiemiddelen, bekend als ActivePure Molecules, die weer in de kamer worden afgegeven en de binnenruimte vullen.

ActivePure Molecules zoeken en vernietigen continu de ziekteverwekkers en verontreinigingen in de kamer in realtime, 24 uur per dag. Opvang-gebaseerde luchtreinigers werken niet in realtime en zijn alleen effectief tegen de verontreinigingen die worden opgevangen en gedood door een HEPA-filter, koolstof of ultraviolet licht. Deze eenheden zijn door hun ontwerp slechts gedeeltelijk effectief in het verminderen van enkele van de ziekteverwekkers in de lucht en zijn niet effectief in het behandelen van ziekteverwekkers op oppervlakken.
Andere apparaten, zoals bipolaire ionisatie, hebben twijfelachtige resultaten, zoals aangegeven door de Centers for Disease Control (CDC) en de American Society of Heating, Refrigerating and Air Conditioning Engineers (ASHRAE).

ActivePure-technologie: Desinfecteert actief en continu oppervlakken en lucht 24/7, waardoor besmetting, herbesmetting en kruisbesmetting in realtime worden geminimaliseerd Veilig te gebruiken in bezette ruimtes. Werkt zonder chemicaliën of ozon en breekt virale verontreinigingen af ​​tot onschadelijke bijproducten Aerus wacht op de definitieve goedkeuring van de FDA voor autorisatie in noodgevallen (EUA) voor de Aerus Hydroxyl Blaster met ActivePure-technologie voor gebruik bij het verminderen van SARS-CoV-2 oppervlaktepathogenen.

De resultaten zijn ook door Aerus ingediend bij de FDA-equivalente Canadese en Europese regelgevers, met het verzoek om Aerus ActivePure-apparaten te zuiveren om het SARS-Cov-2-coronavirus te bestrijden.

Aerus verwacht in alle jurisdicties toestemming te krijgen. Bovendien voert Aerus ook onafhankelijke laboratoriumtests uit om de werkzaamheid van ActivePure-technologie op het SARS-CoV-2-virus in de lucht aan te tonen voor goedkeuring door de FDA. ActivePure-technologie is beschikbaar in een breed scala aan producten, zowel draagbaar als geïnstalleerd, en wordt verkocht door een beperkt aantal bedrijven, waaronder Aerus, Aerus Enterprise Solutions (AES) en Vollara.

Link naar het oorspronkelijke artikel: https://www.businesswire.com/news/home/20200930005869/en/Aerus-ActivePure-Technology-Air-Purifier-Kills-COVID-19-on-Surfaces-in-Lab-Results