BRINK zorgt samen ATAG verwarming voor een kant-en-klare WARMTEPOMP HYBRIDE EN ALL-ELECTRIC oplossing voor de serie Elan indirect-gestookte luchtverwarmers.

Duurzame totaaloplossingen met luchtverwarmer en warmtepomp

Door de toenemende vraag naar verwarmingsoplossingen met lucht en de behoefte aan het koelen van een woning, hebben Brink Climate Systems  in samenwerking met ATAG kant-en-klare warmtepompsets met een Elan indirect-gestookte luchtverwarmer beschikbaar:
 • Elan + ATAG hybrid 50 (5 kW), 80T (8 kW), 120T (12 kW)
 • Elan + ATAG all-electric 50 (5 kW), 80T (8 kW), 120T (12 kW)
Met deze samenwerking wil BRINK en ATAG zorgen voor een perfect binnenklimaat in elk seizoen.

De BRINK & ATAG kant-en-klare warmtepompsets met de Elan  luchtverwarmer vanaf 1 juli 2024 verkrijgbaar!

Doordat er steeds meer vraag is naar duurzame verwarmingsoplossingen met lucht en de behoefte aan het koelen van een woning steeds groter wordt, bieden wij diverse kant-en-klare hybride en all-electric warmtepomp sets aan met de combinatie Elan luchtverwarmer en een warmtepomp van Atag. De totaaloplossingen zijn perfect op elkaar afgestemd en zorgen voor het perfecte klimaat in elk seizoen.

Klimatiseren met lucht in elk seizoen

Doordat er steeds meer vraag is naar duurzame verwarmingsoplossingen met lucht en de behoefte aan koelen van een woning steeds toeneemt bieden wij diverse kant-en-klare hybride en all-electric warmtepomp sets aan met de combinatie Elan luchtverwarmer en een warmtepomp van Atag. De totaaloplossingen zijn perfect op elkaar afgestemd en zorgen voor het perfecte klimaat in elk seizoen. Deze basissets zijn inclusief de essentiële onderdelen voor elk project met daarnaast de vrijheid om zelf te kiezen voor optionele accessoires.

Elan luchtverwarmer

De Elan luchtverwarmer wordt toegepast als water de energiedrager is. Steeds vaker wordt daarbij gekozen voor een duurzame warmtepomp die naast warm water voor verwarming en tapwater ook koud water kan produceren om te kunnen koelen. Door de extra koelmogelijkheid van de Elan worden de specifieke voordelen van het klimatiseren met lucht, zoals een snelle regeling, in de winter én zomer benut. Bij de Elan 10,16 2.0 en 25 2.1 kan een optioneel koelblok toegevoegd worden. Bij de Elan 25 3.0 is dit niet nodig en is de koelfunctie al geïntegreerd in de luchtverwarmer. Brink Elan 25 3.0.

De voordelen van een Elan luchtverwarmer

 • Lucht / water luchtverwarmer
 • Compacte afmetingen
 • Perfecte oplossing voor nieuwbouw en renovatie (vervanging)
 • Gemakkelijke vervanging of duurzame uitbreiding van huidige luchtverwarmer
 • Eenvoudig te integreren met koeling en ventilatie
 • Snelle reactiesnelheid voor koelen en verwarmen

Ook eenvoudig te combineren met ventilatie met warmteterugwinning (WTW)

De keuze om ook direct duurzaam te ventileren kan eenvoudig gemaakt worden doordat de luchtkanalen voor verwarming en ventilatie gecombineerd zijn. Je profiteert hiermee ook direct van de voordelen van ventilatie met WTW zoals:
 • Excellente filtering van de buitenlucht
 • Ventileren zonder tocht
 • Er gaat geen warmte verloren
 • Op hoogzomerse dagen met een hogere temperatuur buiten dan binnen, werkt de warmteterugwinning omgekeerd. De warme buitenlucht wordt eerst afgekoeld voordat deze de woning in gaat.
 • Er is minder warmteverlies waardoor een kleinere warmtepomp benodigd is, dit is ongeveer 1 kW per 100 m3/h ventilatielucht (te berekenen in een warmteverliesberekening)
 

ATAG Energion lucht/water warmtepompen

De samenwerking met ATAG, die net als Brink deel uitmaakt van de Ariston Group, zorgt ervoor dat we perfect op elkaar afgestemde totaalsystemen kunnen aanbieden voor verwarmen, koelen en ventileren. De kant-en-klare sets bestaan naast een Elan luchtverwarmer uit een hybride of all-electric Atag Energion warmtepomp (5, 8 of 12 kW). Een hybride warmtepomp werkt samen met een (bestaande of nieuwe) cv-ketel. Een all-electric warmtepomp werkt volledig gasloos en is daardoor uitermate geschikt voor nieuwbouwwoningen of woningen die zeer goed zijn geïsoleerd.